Lamkel Zé betalált, Rózsahegyen győzött a DAC

By
Updated: september 18, 2021

Újabb győzelmet szerzett a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 8. fordulójában Rózsahegyen diadalmaskodtak 1:2 arányban. Andzouana után az újonc Lamkel Zé is feliratkozott a gólszerzők közé. 

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, már az első negyedóra után előnyhöz jutott. A 13. percben Hahn szöglete után Lamkel Zé fejelte le a labdát, az érkező Andzouana a hálóba lőtt – 0:1. A 32. percben nagy helyzetbe került a Rózsahegy, Brunetti labdavesztése után Regáli törhetett kapura a bal oldalon, de a kifutó Jedlička bravúrral védett. A 38. percben Lamkel Zé kapott labdát balról a tizenhatosban, lövése nem sokkal szállt fölé. A 41. percben ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, de Takáč lövése a tizenhatosról fölé szállt.

A második félidőt is jól kezdte a DAC, az 50. percben Davis jobboldali beadását Schäfer küldte egyből centikkel mellé. Az 55. percben a hazaiak is villantak, Takáč az ötösről próbált betalálni, de Jedlička ismét parádésan védett. Hiába próbált egyenlíteni a Rózsahegy, a helyzetei kihasználatlanok maradtak. A 64. percben Lamkel Zé kapott remek labdát a bal oldalon, betört a kapu elé és jobbal védhetetlenül lőtt a jobb sarokba – 0:2. Ezzel Lamkel Zé megszerezte első gólját a DAC mezében. A 67. percben szépítettek a hazaiak, egy kapu előtti kavarodás során Ján Maslo az ötösről küldte a labdát a hálóba – 1:2. A 88. percben Kostadinov küldte a labdát a kapu mellé, majd a másik oldalon a csereként beállt Szendrei éles szögből centikkel lőtt a kapu mellé.

MFK Rózsahegy – FC DAC 1:2 (0:1)
Gólszerzők: 67. Maslo, ill. 13. Andzouana, 64. Lamkel Zé
Sárga lap: 78. Blackman
Rózsahegy: Krajčírik – Fabiš, Maslo (K), Mojžiš, Madleňák – Luterán (62. Zsigmund), Kochan (86. Brenkus) – Rymarenko, Takáč (62. Kostadinov), Regáli – Gerec
DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) – Schäfer, Dimun – Andzouana (63. Njie), Hahn (63. Ciganiks), Lamkel Zé (81. Szendrei) – Sharani (46. Krstović)

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.