Kružliak: A körülmények megbolondítottak!

By
Updated: jún 28, 2019

17 évesen mutatkozott be a szlovák élvonalban a DAC új szerzeménye, Dominik Kružliak, aki öt idényt töltött a Rózsahegy csapatában. A sárga-kékek új szerzeményével a Šport.sk készített interjút. 

Rózsahegyről Dunaszerdahelyre igazolt. Mi döntött az átigazolás mellett? 

Ami a körülményeket illeti, Dunaszerdahely a szlovák liga élvonalába tartozik. Szintén nagy szurkolótábora van, remek edzője és kiváló játékosai. Úgy gondolom, ez előrelépés lesz számomra.

Rózsahegyen fiatal korától szerepelt. Nehéz volt meghozni a döntést? 

Sajnálni fogom Rózsahegyet. A klub neveltje vagyok, ott nőttem fel, ott él a családom, a barátaim, de ilyen a futball. Örülök, hogy Dunaszerdahelyre igazoltam, és már várom az új közeget. Maga a döntés nehéz volt, de végül arra jutottam, hogy már szükségem van a változásra. Tovább szeretnék fejlőd, ezért döntöttem a DAC mellett. Biztos vagyok benne, hogy ez volt a megfelelő lépés a karrierem érdekében.

Az elmúlt években nagy változások történtek Dunaszerdahelyen, egy bajnoki címre pályázó csapat alakult ki. Mit gondol erről? 

Úgy mondanám, hogy Dunaszerdahely egy kis külföld Szlovákián belül. Fantasztikus akadémiát építettek, és kiválóak a körülmények, amelyek nincsenek még a külföldi kluboknál sem. A csapat minden évben fejlődik, európai kupát játszanak, a bajnoki címért küzdenek. Amikor a DAC ajánlatán gondolkodtam, nagyon sok minden szólt a klub mellett.

A DAC a nézőszámokban is az élen jár. Várja már a mérkőzések hangulatát? 

Jóformán már most teltház várható a Cracovia Krakkó ellen az Európa liga 1. selejtezőkörében. A város futball lázban ég, a szurkolók fantasztikusak. Minden játékos telt ház előtt akar játszani.

Voltak ajánlatai külföldről is? 

Bevallom, volt egy konkrét ajánlatom, de végül a DAC csapatát választottam. A klub víziója, a körülmények, a szurkolótábor és minden ami körülötte van, az megbolondított. Remélem, jól döntöttem, de biztos vagyok benne, hogy sikeres leszek. Nem csak én, hanem az egész csapat.