Krstović ismét villant, kettős győzelemmel jutott a 3. selejtezőkörbe a DAC

By
Updated: júl 28, 2022

Kettős győzelemmel búcsúztatta a DAC a feröeri Vikingur csapatát az Európai Konferencia-liga 2. selejtezőkörében. A második mérkőzésen a sárga-kékek Krstović és Veselovský góljaival múlták felül ellenfelüket.

Azonnal aktívan kezdett a feröeri csapat, a 3. percben még egy fejessel is próbáltak veszélyeztetni, amit Veszelinov magabiztosan hárított. Ez után a DAC került fölénybe, többet birtokolta a labdát és nem engedte kibontakozni ellenfelét. A 14. percben Brunetti remekül ugratta ki Krstovićot, aki egyedül törhetett kapura, de lövését Reynatro védte. A 26. percben Krstović szerzett labdát a középpályán, majd 23 méterről az ellenfél játékosai között a hálóba talált – 1:0. A 34. percben kettőre növelte előnyét a DAC, Veselovský parádés lövése 25 méterről a kapuban végezte – 2:0. Az első félidőben apró sérülést szerzett Dominik Kružliak, akit ezért a görög Risvanis váltott. A hosszabbításban egy remek akció végén Andzouana próbálkozott lövéssel, de a kapus a helyén volt.

A második félidőt azonnal helyzettel kezdte a DAC. Nicolaescu távoli lövését a kapus kiütötte, a kipattanót Szánthó küldte kapura, de ismét Reynatro védett. Az 55. percben ismét Szánthó veszélyeztetett, lövését ezúttal is Reynatro kapus védte. A 65. percben felzúgott a stadion, ugyanis 16 hónap után ismét pályára lépett Kalmár Zsolt. A 78. percben érkezett a mérkőzés legnagyobb vendéghelyzete, Ari Olsen lövését Veszelinovnak kellett kiütni.

A DAC ezzel kettős győzelemmel búcsúztatta a Vikingur csapatát, és jutott a Konferencia-liga 3. selejtezőkörébe, ahol a román FCSB lesz az ellenfele. Az első mérkőzést augusztus 3-án szerdán 20:30 órától rendezik a MOL Arénánba.

FC DAC – Vikingur 2:0 (2:0), összesítésben 4:0
Gólszerzők: 26. Krstović, 34. Veselovský

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.