Krstović gólja döntött, kiharcolta a győzelmet a DAC

By
Updated: september 3, 2022

Krstović góljával győzött a DAC a Nagymihály ellen a Fortuna liga 9. fordulójában. 

Az első és az utolsó hazai mérkőzésre került sor a MOL Arénában szeptemberben, ugyanis a pálya gyepe cserére kerül, ezért a DAC legközelebb csak októberben játszik ismét hazai pályán. A mérkőzés előtt Fazlagić a kezdőcsapatban kapott volna helyet, de a bemelegítésnél sérülést szenvedett, így visszatérése óta Kalmár Zsolt először léphetett pályára az első perctől.

Az első lehetőségre a 8. percben került sor, amikor Szánthó jobbról parádés lövést adott le, de Száraz bravúrral védett. A 29. percben Adler talált a kapuba, de a gól előtt Petráš kapussal szemben szabálytalankodtak, ezért a gól érvénytelen volt. Az első félóra komolyabb helyzet nélkül telt. A DAC birtokolta többet a labdát, de komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni. A 37. percben Kalmár az alapvonalról adta be a labdát Krstović fejére, aki viszont közelről mellé küldte a labdát. A 44. percben Jánošík szöglete után Vaško fejelt mellé.

A játék képe a második félidőben sem változott, többnyire a két tizenhatos között zajlott a futball. A 61. percben Szánthó jobbról parádésan elvégzett szabadrúgását Száraz védte. A 67. percben Veselovský lapos beadása után Krstović majd Ramdan lövését is blokkolták. A 81. percben Krstović állt közel a gólszerzéshez, balról egyedül tört kapura, de a l9vése centikkel mellé szállt. A 83. percben Káčer remek labdával találta meg Nebylát a hátvédek mögött, aki a kifutó Száraz fölött kapura lőtt, a labdát Krstović küldte közelről a hálóba – 1:0. A vendégek próbáltak egyenlíteni, sikertelenül, így a DAC három mérkőzés után ismét győzni tudott.

FC DAC Dunaszerdahely – MFK Zemplín Nagymihály 1:0 (0:0)
Gólszerző: Krstović (83.)
Sárga lapok: 73. Krstović, 90. Szánthó – 29. Jánošík, 42. Jeřábek, 60. Vaško, 89. Hrnčár – pályán kívül
FC DAC: Petráš – Pinto (58. Blackman), Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana (74. Ciganiks) – Veselovský, Kalmár (58. Nebyla), Káčer – Szánthó, Krstović (87. Dimun), Ramadan (74. Nicolaescu)
Nagymihály: Száraz – Kotula, Jeřábek, Ranko, Garcia – Kanu (73. Shimamura), Vaško, Slebodník (58. Peňa, 73. Petrik) – Marcin, Adler, Jánošík (88. Žofčák)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.