Korai góllal szenvedett vereséget Rózsahegyen a DAC

By
Updated: máj 18, 2019

Jubileumi 750. bajnoki mérkőzésén lépett pályára a DAC a szlovák legfelsőbb bajnokságban, viszont keserű emlékeket fog idézni. A sárga-kékek egy korai góllal szenvedtek vereséget a Rózsahegy otthonában, a Fortuna liga rájátszásának 9. fordulójában. 

Nem a legjobban alakult a találkozó a DAC számára, már a 6. percben vezetést szerzett a Rózsahegy. Egy remek indítás után Mustedanagic került helyzetbe és Jedlička mellett a hálóba talált – 1:0. A 11. percben ismét Mustedanagic próbálkozott, de fejjel pontatlan volt. A 16. percben Kone passza után Kalmár lövése szállt mellé. A 26. percben Divkovic sérülés miatt cserére kényszerült. A 33. percben Ronan lövését Macík hárította, két perccel később Mustedanagic szöglete után Gerec fejesét Jedlička bravúrral védte. A 37. percben Ronan beadása után Kone fejese centikkel szállt mellé. A 40. percben 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a DAC, de Davis a sorfalat találta el. Fordulás után se változott a játék képe, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Az 55. percben egy hiba után Mustedanagic került helyzetbe, de nem találta el a kaput. A továbbiakban is próbálkozott a DAC, kevés sikerrel. A 71. percben Mustedanagic szabadrúgása után Kružliak fejelt kapura, de Jedlička bravúrral védett. A továbbiakban kevés lehetőséget dolgozott ki a DAC, az eredménye pedig már nem tudtak változtatni. A sárga-kékek ennek ellenére már korábban bebiztosították ezüstérmüket a bajnokságban.

MFK Rózsahegy – FC DAC (1:0)

Rózsahegy: Macík – Čurma, Maslo, Kružliak, Jonec – Qose, Takáč – Kostadinov (89. Jedinák), Mustedanagić (91. Bobček), Gál-Andrezly – Gerec (83. Kochan)

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kone, Davis (67. Herc) – Ronan, Vida M., Kalmár – Blackman (74. Taiwo), Divković (26. Bilenkyi), Vida K.