Komáromi bravúr a kupában, büntetők után búcsúzik a DAC

By
Updated: september 22, 2021

Hatalmas bravúrt hajtott végre a KFC Komárom csapata, amely büntetőkkel búcsúztatta a Slovnaft Cup küzdelmeitől a DAC együttesét. 

Minimális változást eszközölt a DAC kezdőcsapatában Németh Antal, a kapus poszton Jedlička helyett Vantruba kapott helyet. Radványi Miklós legénysége nem könnyítette meg a DAC dolgát, sőt, minden erejét bevetette a favorit ellen. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, lehetőségből nem volt hiány. A 12. percben a tizenhatos bal sarkáról végezhetett le szabadrúgást a DAC, Schäfer lövésé Chmiel kapus bravúrral védte. A 22. percben Petráš szerzett labdát a jobb oldalon, Beykorovanyit kicselezve törhetett kapura, de lövését Vantruba védte. A második félidő elején Fábry és Njie ütközése után Njie a földön maradt, ápolására a mentő is bejött a pályára. Az 59. percben Horodník megkapta második sárga-lapját, így a pirosat is. Közel állt a gólhoz a DAC, Lamkel Zé és Hahn is helyzetbe került, de eredménytelenek voltak. A 78. percben Németh félpályáról lőtt kapura, a labdával a felső kapufát találta telibe. Az utolsó percekben beszorította a KFC-t a DAC, de gólt nem sikerült rúgni.

Végül következtek a büntetők, melyek során a Komárom volt a sikeresebb és 4:3 arányban múlta felül a DAC csapatát. Radványi Miklós együttese így készülhet a Slovnaft Cup 4. fordulójára.


KFC Komárom – FC DAC 0:0, büntetőkkel 4:3
Játékvezetők: Kišš – Straka, Zemko
Nézőszám: 1250
Góllövők: 11-esből: Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak, ill. Schäfer, Fábry, Lamkel Zé
Sárga lap: 42., 59. Horodník, 60. Varga, 77. Németh, 90+3. Chmiel, 90+4. Šurnovský, ill. 71. Ciganiks, 77. Schäfer
Piros lap: 59. Horodník
Komárom: Chmiel – Adayilo, Špak, Szőcs (46. Varga), Šurnovský – Šimko (46. Németh), Domonkos (K) (63. Ganbold) – Petráš (77. Šmehyl), Horodník, Györgyi – Tóth (63. Abrahám)
DAC: Vantruba – Blackman (75. Nicolaescu), Brunetti (60. Muhamedbegović), Beskorovainyi, Davis (K) – Dimun (46. Fábry), Njie (53. Nebyla) – Ciganiks, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.