Kitömte garamszentkereszti ellenfelét a DAC

By
Updated: júl 28, 2019

A Garamszentkereszt ellen kezdte meg szereplését hazai pályán az új idényben a DAC, a Fortuna liga újonca érkezett a MOL Arénába. A sárga-kékek nem kímélték ellenfelüket, öt góllal tömték ki hálójukat. 

A DAC semmit sem bízott a véletlenre, azonnal nekiesett ellenfelének, aminek meg is lett az eredménye. A 4. percben Ronan lövését Vantruba kapus még kiütötte, de az érkező Vida Kristopher a hálóba vágta a labdát – 1:0. A 8. percben Čmelík indult meg a jobb oldalon, Taiwo felé irányuló passzát Nosko az utolsó percben szögletre mentette. A 11. percben ismét Čmelík remekelt, jobbról leadott lövését Vantruba védte. Egy perccel később hatalmas lehetőséget hagyott ki a DAC, Taiwo baloldali lövését Vantruba védte, a kipattanó során Vida Kristopher próbálkozását ismét a kapus hárította. A 19. percben Koštrna lódult meg a jobb oldalon, beadását Taiwo fejelte kapura, de Vantruba ismét védett. A 30. percben egy kiváló támadást értékesített gólra a DAC. Čmelík indult meg a jobb oldalon, tökéletes passzal találta meg a tizenhatosban Kalmárt, a DAC csapatkapitánya pedig a kapuba talált – 2:0. A vendégek első komoly helyzete a 39. percben érkezett, amikor is Mészáros lövését Jedlička hárította.

Fordulás után is remek támadófutball zajlott a pályán. Az 50. percben Mazán passza után Jacko küldte a kapu fölé a labdát. Az 54. percben Taiwo remekelt a tizenhatosban, bal lábas lövése a hálóban kötött ki – 3:0. Két perccel később szépítettek a vendégek, Oravec szabálytalankodott a tizenhatosban, a játékvezető büntetőt ítélt, Mazán pedig értékesítette – 3:1. A 61. percben Čmelík találta meg Kalmár egy remek passzal, a DAC csapatkapitánya lövését Vantruba bravúrral védte. A 64. percben Hrnčár próbálkozott lövéssel, labdája nem sokkal szállt mellé. A 72. percben Zachara került helyzetbe, Kružliak az utolsó pillanatban mentett, a szöglet után Nosko fejesét a kapus védte. A 76. percben Blackman találta meg remek labdával Vida Kristophert, aki a kapu előtt nem hibázott és megszerezte a második találatát a mérkőzésen – 4:1. A 88. perben Connor Ronan végzett el szabadrúgást a bal oldalon, a beadásra Ramirez ugrott fel a legjobban, és fejjel bevette Vantruba kapuját – 5:1.

FC DAC 1904 – FK Pohronie  5:1 (2:0)

Gólszerzők: 4., 76. K. Vida, 30. Kalmár, 54. Taiwo, 88. Ramirez – 56. Mazán 11-ből

Sárga lap: 87. Hatok

Játékvezető: Kráľovič – Štrbo, Weiss – 7.396 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (71. Blackman) – Ronan, M. Vida, Kalmár – Čmelík (85. Veselovský), Taiwo (71. Ramirez), K. Vida
Garamszentkereszt: Vantruba – Hatok, Nosko, Jacko, Tesák – Klec, Pellegríni – Mészáros (46. Hrnčár), Sedláček (46. Mazan), Abrahám – Zachara (80. Blahút)