Kihagyott büntető után a Trencsén ellen szenvedett vereséget a DAC

By
Updated: august 10, 2019

Az első félidőben még vezetett a DAC a Trencsén vendégeként Zsolnán, végül a 92. percben bekapott góllal vereséget szenvedtek a sárga-kékek a Fortuna liga 4. fordulójában. A dunaszerdahelyi csapatból Vida Kristopher lehetett volna a hős, aki gólja után büntetőt hibázott. 

A DAC ezúttal Kalmár Zsolt nélkül lépett pályára, a magyar középpályás sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Aktívabban kezdett a hazai csapat, az első tíz percben két szögletig is jutottak, de helyzetig nem jutottak. Az első komolyabb helyzetet gólra váltotta a DAC. A 19. percben Blackman kapott indítást a jobb oldalon, majd Vida Kristopherhez passzolt, aki egyből a hálóba talált – 0:1. A gól után sem változott a játék képe, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, kevés lehetőséggel. A 33. percben Vida K. ugratta ki a jobb oldalon Divkovićot, aki remekül adott be a bal oldalról, az érkező Ramirez pedig a nagy helyzetben Šemrinec kapuja mellé lőtt. A 41. percben Taiwo után Ramirez szerzett labdát a tizenhatos vonalán, az érkező Divković elé passzolt, aki éles szögből mellé lőtt.

Veszélyes helyzettel kezdte a második félidőt a Trencsén, Bukari tört be a tizenhatosba, Depetris elé passzolt, aki egyből lőtt, de Jedlička kapus nagyot védett. Az 54. percben egyenlítettek a hazaiak, Zubairu szerzett labdát a középpályán, Roguljic elé passzolt, aki a tizenhatos vonalán visszaadta a labdát Zubairunak, a trencséni játékos pedig a hosszú sarokba lőtt – 1:1. Az 59. perben Ronan passza után Vida Kristopher veszélyes lövését Šemrinec hárította. Egy perccel később Ronan szöglete után Kružliak fejelt kapura, de Šemrinec ismét bravúrt mutatott be. A 68. percben Ronan szabadrúgásból az egyik trencséni játékos kezét találta el, a játékvezető büntetőt ítélt, Vida Kristopher pedig a kapufát találta el. A 74. percben egy remek támadás végén Čmelík lövése kevéssel szállt a kapufa mellé. A 84. percben Ronan veszélyes beadását Taiwo fejelte közelről fölé. A 88. percben Bukari veszélyeztetett, éles szögből az oldalhálót találta el. A másik oldalon az új szerzemény, Andrej Fábry, majd Vida Kristopher próbálkozott lövéssel. A 91. percben Čmelík jobboldali beadása után Vida Kristopher küldte egyből a kapu mellé a labdát. A 92. percben Čatakovič a tizenhatosban cselezte ki Vida Mátét és ballal a hálóba talált – 2:1.