Kezdődik: Görög tragédia, első felvonás!

By
Updated: júl 25, 2019

Csütörtök este megkezdődik a DAC szereplése az Európa liga 2. selejtezőkörében, a sárga-kékek ezúttal a görög Atromitos csapatát fogadják.

A szenzációs első körös továbbjutás után egy komolyabb ellenfél vár a DAC csapatára, ennek ellenére mindkét fél óvatos kijelentéseket tett a mérkőzés előtt. Hyballa szerint győzni szeretnének, és kapott gól nélkül zárni, míg a görögök szerényebben, a továbbjutást tűzték ki célul.

A Cracovia ellen a lengyelek sokkal magabiztosabban érkeztek Dunaszerdahelyre, ehhez képest a görög együttes már respektálja a DAC erejét. Viszont nem szabad lebecsülnünk az Atromitos gárdáját, a görög csapatok többnyire kiszámíthatatlanok.

Végre nem egy volt szovjet tagállam csapatát fogadja a DAC, az Atromitos Athén a kellemesebb ellenfelek közül van. Peter Hyballa védencei bízhatnak fizikai felkészültségükben, ezt az eddigi három mérkőzésen bizonyították és ez a csapat előnyére válhat. A görög bajnokság csak augusztus 25-én kezdődik, az Atromitos eddig csak barátságos mérkőzéseket játszott, remélhetőleg még nincsenek a megfelelő fizikai állapotban, ráadásul még a tétmérkőzés ízét sem érezhették meg.

Ettől függetlenül nehéz mérkőzés vár a DAC csapatára, de ha kellő önbizalommal fog játszani a gárda, a győzelem és a továbbjutás nem lehetetlen. Hátrány lehet a kulcsemberek távozása, Šatka a Cracovia kiejtése után már a Lech Poznan csapatában szerepel, Kružliak mellett egy fiatal középhátvéd kaphat lehetőséget.

A sárga-kékek nagy lehetőség előtt állnak, ugyanis nem a topbajnokság csapatait kapták ellenfélül, főleg ha a 3. forduló párosításait vesszük. A görögök ellen akár történelmet is írhat a DAC egy esetleges harmadik körös továbbjutással, erre most minden esély adott. Persze minden a pályán fog eldőlni.