Kettős győzelemmel jutott a második selejtezőkörbe a DAC

By
Updated: júl 14, 2022

Idegenben is remekelt a DAC, a sárga-kékek az északír Cliftonville otthonában 0:3 arányban győztek, ezzel kettős győzelemmel jutottak az Európa Konferencia-liga második selejtezőkörébe. 

Aktívan kezdett a Cliftonville, ugyanis a csapat egy gólos hátrányban volt az első mérkőzés után. A 12. percben Balogh szerzett labdát a jobb oldalon, az alapvonalnál betört a tizenhatosba, visszagurított passzát Veselovský a kapufa segítségével a hálóba lőtte – 0:1.

A 14. percben Ives végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, lövését Veszelinov szögletre mentette. Egy perccel később parádés helyzetet dolgozott ki a DAC. Veselovský szerzett labdát a saját kapuja előtt, két passz után Káčer került kiugratásba, kapura törhetett, de emelését Tolley kapus megfogta. A 40. percben még Brunetti is lövéssel próbálkozott, de a kapus ismét védett.  A 42. percben az első félidő legveszélyesebb helyzetét produkálta a hazai csapat, amikor egy jobboldali beadást Ronan Hale fejelt mellé.

Fordulás után is hajtós mérkőzés zajlott a pályán. Az 50. percben Mallon közeli lövését Veszelinov bravúrral védte. Két perccel később Veselovský szöglete Dimunhoz került, aki a kapufát találta el.
A 64. percben csereként beállt Nikola Krstović, aki egy perccel később a tizenhatos vonalán átvette a labdát, majd jobbal parádés gólt lőtt – 0:2. A második találat után visszaesett a játék tempója. A 82. percben Muhamedbegović fejjel talált a hálóba, de les miatt a gólt érvénytelenítették. A 89. percben a hazai kapus Káčer ellen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetőt Krstović magabiztosan értékesítette – 0:3.

A DAC kettős győzelemmel jutott az Európa Konferencia-liga második selejtezőkörébe, ahol a feröeri Vikingur vár Asrián Guľa csapatára.

Cliftonville – FC DAC 0:3 (0:1)
Gólszerzők: 12. Veselovský, 65., 90. Krstović
Cliftonville: Talley – Lowe (69. Rory Hale), Turner, Addis – McDonagh (83. Ch. Curran), Gallagher (83. Casey), Mallon, Doherty (54. Gormley), Ives (K) – Ron. Hale, R. Curran
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Muhamedbegovic – Káčer, Dimun, Balogh (64. Krstović) – Szánthó (46. Andzouana), Hahn (72. Rymarenko), Veselovský (84. Andrezinho)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.