Kétgólos vereséget szenvedett a Slovan otthonában a DAC

By
Updated: december 7, 2019

Visszavágott az őszi vereségért a Slovan, a szlovák bajnok kétgólos győzelmet aratott a DAC felett a Fortuna liga 18. és egyben őszi zárófordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, aktívan futballozott a bajnok otthonában. A 15. percben Abena a tizenhatoson belül szabálytalankodott Boateng ellen, a játékvezető büntetőt ítélt. Davis állt a labdához, lövését Šulla a kapufára tolta. A 27. percben Blackmn került helyzetbe, de lövése nem sokkal szállt a kapu mellé. A 33. percben Holman végezhetett el egy szabadrúgás a jobb oldalról, az éles szögből leadott lövésével a kapufát találta el. A 34. percben Moha ment el a bal oldalon majd középre passzolt, az érkező Rabiu az ötösről a hálóba talált – 1:0. A 38. percben De Marco beadása után Šporar fejjel a bal kapufát találta el.

Az 53. percben a játékvezető nem fújt le egy szabálytalanságot Balckman ellen, a játékot továbbengedve ellentámadásba lendült a Slovan. Holman remekül ugratta ki a védők mögé Šporart, aki Jedlička kapus mellett elmenve az üres kapuba gurított – 2:0. A 63. percben Šporar kezdett egy magánakcióba, jobbról két játékos mellett tört a tizenhatosba, lövését Jedlička lábbal védte. Míg az első félidő kiegyenlített volt, a második játékrészben a Slovan játszott fölényben. Az utolsó percben Rabiu kapott remek indítást, amellyel Jedlička elé került, de a DAC kapusa ismét bravúrosan védett.
Vereséggel zárta az őszt a DAC, a holnapi napig a második helyen áll a bajnokság táblázatán.

Slovan-DAC 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Rabiu (34.), Šporar (53.)
Sárga lapok: Blackman (32.), Jedlička (53.), Vida K. (55.)
Slovan: Šulla – Pauschek, Abena, Božikov, De Marco – De Kamps, Rabiu (79. Ljubičić) – Daniel, Holman, Moha (74. Dražič) – Šporar
DAC: edlička – Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis – M. Vida, Ronan – K. Vida, Fábry, Divković – Boateng