Kétgólos hátrányból fordított és győzött Nyitrán a DAC!

By
Updated: august 5, 2018

Már két góllal is vezetett a Nyitra a DAC ellen a Fortuna liga 3. fordulójában, amikor is a sárga-kékek remek játékkal fordítottak és a 94. percben még a győztes találatot is megszerezték! A dunaszerdahelyi csapat sorozatban harmadik győzelmét aratta a bajnokságban!

Változtatott a kezdőcsapat felállításán Peter Hyballa vezetőedző, Macej kapus helyett Jedlička állt a gólvonalra, a hátvédsorban Kone kapott helyet, a védekező középpályás posztot pedig Huk látta el.

A 6. percben Koštrna kapott egy remek labdát a jobb oldalon, beadását Hroššo kapusnak kellett hárítani. A 16. percben Vida Kristopher adott be egy veszélyes labdát a kapu elé, Bayo elől Hroššo kapus mentett szögletre. A 18. percben 20 méterről Vida Kristopher vállalkozott lövésre, ismét a nyitrai kapusnak kellett védeni. Ez volt a mérkőzés első kapura tartó lövése. A 30. percben Herc remek labdaátvétele után 25 méterről a bal felső kapufa sarkát találta el. A 43. percben először kellett nyújtóznia Jedlička kapusnak, Fábry 25 méterről leadott lövését ütötte szögletre a DAC hálóőre. A sarokrúgásra Šimončič ugrott fel a legmagasabbra, és a DAC hálójába fejelt – 1:0. Hiába játszott fölényben a DAC, próbált több helyzetet kidolgozni, mégis a Nyitra vonult előnnyel a szünetre.

Fordulás után a 46. percben szabadrúgáshoz jutott a DAC, Kalmár lövése a kapufán csattant. Nagy nyomással kezdte a második félidőt a dunaszerahelyi gárda, folyamatosan veszélyben tartotta a nyitrai kaput. Az 57. percben kettőre növelte előnyét a Nyitra, Fábry szöglete után Vestenický csúsztatta fejjel a hálóba a labdát – 2:0. A 62. percben szépíthetett volna a DAC, Vida Kristopher passzát Kalmár 15 méterről küldte kapura, de Hroššo lábbal védeni tudott. A 64. percben a csereként beállt Pačinda első labdaérintéséből hatalmas gólt akasztott a nyitrai kapuba – 2:1. A 67. percben Pačinda baloldali beadását Hroššo kiütötte, majd két DAC lövést a hátvédek szerencsésen blokkoltak. A 69. percben egyenlített a DAC, ismét Pačinda indított támadást, a labda Kalmárhoz került, baloldali beadását pedig Bayo fejelte a hálóba 2:2! A 78. percben Pačinda fejjel volt veszélyes, de a labda fölé szállt. A 80. percben egy jobboldali beadás után Kóňa lövését Jedlička remekül védte. A 87. percben Vestenický beadását Kóňa elől Kone fejelte szögletre. A 88. percben Vestenický indult meg a baloldalon, a kifutó Jedlička remekül hárított. A 91. percben egy szöglet után Farkaš fejelt nem sokkal a kapu mellé. A 94. percben szöglethez jutott a DAC, Pačinda beadása után Bayo ismét a hálóba bólintott!! Ez volt a mérkőzés utolsó pillanata, a játékvezető le is fújta a találkozót.

FC Nyitra – FC DAC 2:3 (1:0)

Gólszerző: Šimončič (44.), Vestenický (57.) ill. Pačinda (64.), Bayo (69., 94.)

Sárga lapok: Kóňa (16.), Šimončič (38.), Taiwo (82.) – Herc (50.), Vida (80.)

FC Nyitra: Hroššo – Kuník, Farkaš, Križan, Chovanec – Šimončič (Machovec, 65.), Kóňa – Kotrík (Steinhübel, 76.), Fábry (Chari, 86.), Taiwo – Vestenick
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Šimčák – Kalmár, Vida M. (Pačinda, 63.) – Herc – Vida K. (Divković, 80.), Bayo