Kétgólos győzelmet aratott Nagymihályban a DAC

By
Updated: apríl 20, 2019

Kétgólos győzelmet aratott Nagymihályban a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga rájátszásának 5. fordulója után már hat pont előnnyel állnak a tabella második helyén. 

A 3. percben azonnal Vida Kristopher próbálkozott egy lövéssel, a labda nem sokkal szállt a kapufa mellé. A 10. percben egy védelmi hiba után Žofčák került helyzetbe, de a kapufát találta telibe. A 16. percben Kone mellett ismét Žofčák volt veszélyes. Ez után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, kevés helyezettel. A 26. percben Kountouriotis a tizenhatosról próbálkozott lövéssel, de Jedlička a kapufánál védeni tudott. A 35. percben Žofčák szabadrúgása ezúttal is a kapufán végezte.

Aktívabban kezdte a második félidő a Nagymihály, ennek ellenére a DAC volt veszélyesebb. Az 57. percben Davis végezhetett el szabadrúgást, a labdát elcsavarta a sorfal mellett és a hálóba talált – 0:1. A 68. percben Ronan próbálkozott egy távoli lövéssel, de Kira védett. A 78. percben kettőre növelte előnyét a DAC, Ronan passza után Vida Kristopher küldte a hálóba a labdát- 0:2. A 89. percben Tounkara veszélyes fejesét Jedlička fogta, a másik oldalon Vida Kristopher érkezett lövéssel. A végére már az eredmény nem változott, fontos három pontot szerzett Nagymihályban a DAC! Mivel a Zsolna hazai pályán vereséget szenvedett, így már hat pont a második helyen a DAC előnye.

Nagymihály-DAC 0:2 (0:0)

Gólszerzők: Davis (57.), Vida K. (78.)
Sárga lap: Petro (55.), Špiriak (84.) ill. Vida M. (85.)
Nagymihály: Kira – Špiriak, Carillo, Beskorovainyi – Rota, Turík (65. Danko), Grič, Kountouriotis, Petro – Žofčák, Zakharkiv (66. Tounkara)
DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Kone, Davis (61. Šatka) – Ronan, Vida M., Kalmár – Čmelík (69. Bednár), Divković (83. Herc), Vida K.