Kétgólos győzelmet aratott a Vikingur otthonában a DAC

By
Updated: júl 20, 2022

Kétgólos győzelmet aratott a Vikingur ellen idegenben a DAC, az Európai Konferencia-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzését. A sárga-kékek részéről Krstović és Ciganiks volt eredményes, a dunaszerdahelyi csapat megnyugtató előnyből várj a visszavágót. 

A lehető legjobban kezdte a mérkőzést a DAC, ugyanis a sárga-kékek az elejétől aktívak voltak, folyamatosan birtokolták a labdát. A 7. percben jött is az első találat, Andzouana ment el a jobb oldalon, beadását Krstović parádésan ollózva küldte a hálóba – 0:1.

A félprofi Vikingur sem tétlenkedett a pályán. A 31. percben Vatnhamar szerzett labdát a jobb oldalon, Johansen elé passzolt, akinek veszélyes lövésébe az utolsó pillanatban Kružliak csúszott bele. A 38. percben ismét veszélyes volt a Vikingur, sőt az egyik legnagyobb lehetőségét dolgozta ki, Hansen beadását Vatnhamar fejelte kapura, a gólvonalon Veszelinov védett nagyot.

A második félidőt is jól kezdte a DAC, ugyanis a 47. percben Krstović távoli lövését Reynatrod kapus nagy bravúrral hárította. A DAC folytatta támadásait, de a hazai csapat betömörült a kapu elé, majd több elfutással is próbálkoztak. A 81. percben egy jobboldali beadás két hazai játékos mellett is elment, majd érkezett Ciganiks és ballal a hálóba talált – 0:2. A 89. percben ismét helyzetben a Vikingur, Justinussen lövése a kapufát érintette. A DAC végül két góllal győzte le a Vikingur csapatát, ezzel kiváló helyzetbe került a visszavágó előtt. A második találkozót július 28-án, csütörtökön 21:00 órától rendezik a MOL Arénában.

Vikingur-DAC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: 7. Krstović, 81. Ciganiks
Sárga lap: 87. A. Gregersen, ill. 16. Kružliak, 18. Moumou, 73. Blackman
Víkingur Gøta: Reynatrod – Hansen, A. Gregersen (K), G. Vatnhamar, B. Gregersen – Svensson (69. Jonhardsson), S. Vatnhamar, Turi, Mneney, Johansen (70. Bárdason) – A. Olsen (70. Justinussen)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks – Veselovský (86. Nebyla), Dimun, Káčer (86. Rymarenko) – Szánthó (62. Nicolaescu), Krstović (90. Szolgai), Moumou (62. Andzouana)

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.