Kétgólos DAC vereség a Vasas stadionavatóján

By
Updated: júl 5, 2019

Vereséggel hangolt az Európa ligára a DAC csapata, a sárga-kékek a Vasas otthonában szenvedtek kétgólos vereséget az angyalföldi stadionavatón. 

Futballünnep zajlott a Vasas SC futballklub életében július 5-én, ugyanis ezen a napon adták át a teljesen új Illovszky Rudolf Stadiont, a Vasas FC új otthonát.

A mérkőzés első félideje kiegyenlített volt, viszont több helyzet adódott a DAC oldalán. Vida Kristopher a felső lécet találta telibe, Kalmár és Ronan lövését pedig Radosnak kellett védeni. A második játékrészben sem változott a játék képe, több helyzet adódott a DAC előtt, de gólt nem sikerült szerezni. A legnagyobb lehetőség Bilenkyi előtt adódott, aki a kapust kicselezve sem tudott az üres kapuba találni. A 77. percben Koštrna buktatta Nagy Zoárdot a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Birtalan Botond gólra váltotta – 1:0. A középkezdés utáni első helyzetből egyenlíthetett volna a DAC, de Bilenkyi helyzetét a kapus fogta. A 84. percben Kalmár remek lövéssel próbálkozott, de a hálóőr ismét remekelt. A 88. percben növelte előnyét a Vasas, Birtalan 25 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki. A hosszabbításban Bilenkyi szépíthetett volna, de a kapufát találta el. Végére már az eredmény nem változott, vereséggel zárta a felkészülési mérkőzések sorát a DAC.

Egy hét múlva, július 11-én már élesben megy, a DAC az Európa liga 1. selejtezőkörében a Cracovia Krakkó csapatát fogadja.

Vasas FC – FC DAC 2:0 (0:0)
Gólszerző: Birtalan, elsőt 11-ből (78., 88.)
Vasas: Rados – Terbe, Szilágyi, Tóth, Lakatos, Hinora, Kovács, Daróczi, Rétyi, Balajti, Király
DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kružliak (71. Beskorovayni), Šimčák (46. Blackman) – Ronan (71. Bednár), Vida M., Kalmár – Divković (71. Švec), Veselovský (46. Bilenkyi), Vida K. (71. Kun)