Kétgólos DAC győzelem a Zsolna ellen, nyitott az ezüstérem sorsa

By
Updated: júl 4, 2020

Magabiztos győzelmet aratott a DAC a Zsolna felett a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában, ezzel egy pontra megközelítette ellenfelét a táblázaton. Az ezüstérem sorsa az utolsó fordulóban dől el. 

Hat játékost volt kénytelen nélkülözni Bernd Storck vezetőedző, Ramirez sárga lapos büntetések miatt, Bednár, Vida, Németh, Lalatović, Phillips sérülés, Beskorovainyi pedig betegség végett hiányzott. Ennek ellenére nagyon aktívan kezdte a találkozót a DAC.

A 7. percben Divković ugratta ki Kalmárt a tizenhatos vonalán, de a magyar középpályás fölé lőtt. Egy perccel később Iľko tört be a tizenhatosba a jobb oldalról, de a kapu előtti passzára senki sem érkezett. A 16. percben Ďuriš kapott remek passzt a bal oldalról, de lövése mellé szállt. A 23. percben Blackman jobboldali beadása megpattant egy zsolnai védőn, de a labdát Kalmár fölé fejelte. A 26. percben Blackman passzát Balić tovább tolta Divković elé, akinek lövését Petráš kapusnak kellett védeni. A 39. percben létszámfölénybe került a Zsolna, Ďuriš ment el a jobb oldalon, beadását Kurminowski Gono elé fejelte, a zsolnai játékos viszont fölé lőtt. A 42. percben ismét Kalmár Zsolt került helyzetbe, de Davis beadását centikkel fejelte fölé.

Fordulás után is támadófutballt produkált a két együttes. A 48. percben Fábry végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, Sharani fejjel a kapufát találta telibe. Az 59. percben vezetést szerzett a DAC, Divković ment el a jobb oldalon, beadását Sharani fordulatból a kapuba küldte – 1:0. A 66. percben közel áll az egyenlítéshez a Zsolna, Bernát lövése viszont centikkel szállt a kapu mellé. A 70. percben ismét forró volt a helyzet a zsolnai kapu előtt, előbb Sharani, majd Kalmár próbálkozását védte a vendégek védelme. A 78. percben Schäfer ellen szabálytalankodtak a tizenhatosban, a megítélt büntetőt Kalmár Zsolt értékesítette – 2:0. A 83. pecben Bernát kapott remek passzt a jobb oldalon, kapura törhetett, lövését viszont Jedlička bravúrral védte. A 88. percben Kalmár ugratta ki a jobb oldalon Balićot, aki viszont fölé lőtt. A vége már igazi örömfocivá vált, nem forgott veszélyben a három pont sorsa. Az ezüstérem sorsa az utolsó fordulóra marad, a Zsolna a Nagymihály csapatát fogadja, a DAC pedig Rózsahegyre látogat.