Két gyors gól döntött, legyőzte a Zsolnát a DAC

By
Updated: apríl 16, 2022

Megszerezte 300. győzelmét a legfelsőbb bajnokságban a DAC, a sárga-kékek a Zsolna csapatát múlták felül 2:0 arányban a Fortuna liga rájátszásának 6. fordulójában. 

El sem kezdődött a mérkőzés, máris vezetést szerzett a DAC. A 2. percben Verlinden ment el a bal oldalon, az érkező Szántó pedig az ötösről a kapuba talált – 1:0. A 6. percben egyenlíthetett volna a Zsolna, de Myslovič lövése a kapufát találta el. A 13. percben növelte előnyét a DAC, Verlinden készítette le a labdát Ciganiks számára, aki 25 méterről Myslovič érintésével a hálóba talált – 2:0. A folytatásban többet birtokolta a labdát a Zsolna, de helyzetet nem tudott kidolgozni. A 21. percben Ďuriš került helyzetbe, de fejese mellé szállt. A 41. percben biliárdoztak a DAC játékosai, ugyanis először a tizenhatos vonaláról Dimun, majd a kipattanót Verlinden küldte a kapufára.

A második félidő is hasonló szellemben telt. Többet birtokolta a labdát a Zsolna, de helyzetet nem tudott kidolgozni. Az első helyzet Dimun előtt adódott az 59. percben de fölé lőtt. Két perccel később Ďuriš próbálkozott, de pontatlan volt. A 74. percben felzúgott a szurkolótábor, ugyanis a csapat panamai hátvédje, Eric Davis is pályára lépett. A 85. percben Davis beadását Balogh fejelte kapura, de Belko bravúrral védett.

A DAC megszerezte 300. győzelmét a legfelsőbb bajnokságban és egyre közelebb a 4. hely megszerzéséhez.

FC DAC – MŠK Zsolna 2:0 (2:0)
Gólszerzők: 2. Szánthó, 13. Ciganiks
Sárga lapok: 38. Dimun, 68. Balogh, 86. Nebyla – 19. Myslovič, 85. Nemčík
Játékvezetők: Kružliak – Bednár, Poláček – 2.701 néző
DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Szánthó (65. Sharani), Nebyla, Dimun (84. Njie),  Verlinden (74. Davis) – Krstović (84. Moumou), Balogh
Zsolna: Belko – Minárik, Paur, Nemčík – Ďuriš, Iľko (62. Sauer), Gono, Myslovič (62. Slebodník), Owusu – Kaprálik (78. Jánošík), Jambor

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.