Két góllal győzte le a bajnok Slovant a DAC

By
Updated: apríl 24, 2022

Legyőzte a bajnok Slovant a DAC, a sárga-kékek Balogh és Krstović góljaival múlták felül az égszínkékeket. 

Jobban kezdte a mérkőzést a Slovan, amely már a 6. percben vezetést szerezhetett volna. Lovat beadását Hrnčár küldte kapura, de Veszelinov remekül védett. A 12. percben Green messziről megeresztett lövése fölé szállt. Három perccel később Pauschek is veszélyes volt a DAC kapujára, de fejesét ismét Veszelinov bravúrral hárította. Az első 20 percben a Slovan volt aktívabb, többet birtokolták a labdát, míg a DAC a védelemre összpontosított. A 36. percben Lovat végzett el szabadrúgást 23 méterről, de a labdát fölé lőtte. Három perccel később egy beadás után Balogh fejelt volna kapura, de a tizenhatoson belül lerántották. A játékvezető a videó megnézése után nem ítélt büntetőt. A hosszabbítás első percében Verlinden beadását Balogh Norbert senkitől sem zavartatva a hálóba fejelte és vezetést szerzett a DAC számára – 1:0. Egy perccel később Ciganiks lövése szállt mellé.

Jobban kezdte a második félidőt a Slovan, ismét többet birtokolta a labdát, de nem tudott helyzetbe kerülni. Az 51. percben Krstović az oldalhálót találta el, majd Szánthó lövése szállt fölé.  A 70. percben már kettővel vezetett a DAC. Balogh jobboldali beadását Krstović küldte kapura, de először Chovan kapust találta el, majd a kipattanót ismét Krstović küldte a hálóba – 2:0. A mérkőzés állása a végén már nem változott, a DAC két góllal győzte le a bajnok Slovan csapatát.

FC DAC – ŠK Slovan 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Balogh (45.), Krstović (70.)
Sárga lapok: Brunetti (34.), Njie (55.), Krstović (70.), Moumou (88.) ill. Lovat (42.), Mustafić (62.)
DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks – Nebyla (90. Andrezinho), Njie -Szánthó (68. Sharani), Balogh (78. Muhamedbegović), Verlinden (68. Moumou) – Krstović (90. Bögi)
Slovan: Chovan – Pauschek (66. Čavrić), Kashia (76. Mráz), Božikov (K), Lovat – Agbo (76. Da Silva), Kankava – Hrnčár, Mustafić (66. Rabiu), Green (76. Holman) – Šaponjić

Fotó: SK Slovan Facebook

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.