Két érkező, 22 játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC

By
Updated: január 7, 2021

A koronavírus miatt és az egészségre való tekintettel zárt kapuk mögött kezdte meg a téli felkészülést a DAC csapata.

22 nap szünet után találkoztak ismét a DAC játékosai a MOL Akadémián, hogy megkezdjék a téli felkészülést a tavaszi idényre. Bernd Storck számára 19 mezőnyjátékos és három kapus jelentkezett az első edzésen. Eric Ramirez és Danylo Beskorovainyi később csatlakozik, Eric Davis pedig operációra vár. Szintén a csapattal készül Vida Máté, aki már hét hónapja volt harcképtelen, továbbá Schäfer András, aki az ősz végén esett ki.

Új arcnak számít a Somorjáról érkező 19 éves támadó szellemű játékos, Brahim Moumou, továbbá visszatér Abdulrahman Taiwo, aki legutóbb Nagymihályban nyújtott kiváló teljesítményt. „Eric Davisen kívül minden játékosunk visszatérését várjuk. Davis nagyjából négy hét múlva jöhet vissza. A koronavírus miatt a repüléssel is gondok vannak, ezért Ramirez csak vasárnap érkezik. Voltak puhatolózások a játékosaink iránt, de egy konkrét ajánlat sem érkezett. Célunk, hogy egytütt tartsuk a csapatot. Davis sérülése miatt elsődleges, hogy a bal hátvéd posztra értékes pótlást találjunk.“ – nyilatkozta Jan Van Daele sportigazgató. A szakmai stábban történt egy változás, a korábban távozott Martin Raška kapusedző helyett Nico Pellatz veszi át a kapusokkal való munkát.

A játékosok a koronavírus tesztelés után meghallgatták Bernd Storck vezetőedző és Világi Oszkár tulajdonos évnyitó beszédét, majd először az edzőteremben, utána pályán edzettek. A koronavírus miatt az egész felkészülés hazai környezetben fog zajlani. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, a válogatott edzőtáborát lemondták, ezért elmarad a szlovák U21-es válogatott elleni felkészülési mérkőzés, viszont a DAC január 23-án az ETO FC Győr csapatát fogadja.

Játékosok az első edzésen:
Kapusok: Jedlička, Száraz, Veszelinov
Mezőnyjátékosok: Blackman, Kružliak, Mendez, Müller, Balić, Fábry, Friede, Kalmár, Nebyla, Njie, Schäfer, Andzouana, Divković, Malý, Sharani, Vida, Sommer, Nicolaescu, Moumou
Távozók: senki
Érkezők: Brahim Moumou – Somorja
Abdulrahman Taiwo – Nagymihály

Fotó: DAC / Cséfalvay Á. András