Kalmár Zsolt: Minden nap azért dolgozom, hogy visszakerüljek a válogatottba!

By
Updated: november 1, 2022

A súlyos térdsérüléséből felépült és egyre jobb formába lendülő Kalmár Zsolt azt mondta: minden nap azért dolgozik, hogy visszakerüljön a magyar labdarúgó-válogatottba – írja az MTI.

A játékos góllal és gólpasszal járult hozzá vasárnap a DAC Besztercebánya elleni 3-1-es győzelméhez, amellyel a dunaszerdahelyi csapat feljött a második helyre a szlovák bajnokság tabelláján. „Örülök neki, hogy így szálltam be a mérkőzésbe. Szeretném folytatni ezt a formát“ – mondta az M1 aktuális csatornának hétfőn Kalmár Zsolt, aki a szünetben lépett pályára.
Hozzátette: nagyon jó állapotban érzi magát, úgy látja, hogy jó úton halad, s hamarosan megtalálja a meccseken azt a „komfortzónát“, amelyben a sérülése előtt volt. „Remélem, hamarosan a 90 perc is el fog jönni, az a legfontosabb számomra, hogy folyamatosan játsszak, mert akkor az erőnlétem és a játékom is fejlődik“ – fogalmazott.


Kalmár Zsolt elárulta, hogy bő egy hete, a Zólyombrézó elleni bajnoki után beszélt néhány szót Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki élőben nézte meg az összecsapást és jelezte neki, figyeli a játékát.
„A legfontosabb az, hogy a klubomban jó teljesítményt nyújtsak, aztán majd meglátjuk, hogy jön-e a válogatottba meghívó. De én minden nap ezért dolgozom, mert a sérülésem után ezt a célt tűztem ki magamnak, hogy visszakerüljek a válogatottba“ – mondta a futballista.
A 27-szeres válogatott középpályás térde tavaly márciusban, az Andorrában rendezett világbajnoki selejtezőn sérült meg súlyosan, s csak idén júliusban térhetett vissza a pályára.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.