Kalmár Zsolt lett a hónap játékosa augusztusban

By
Updated: september 30, 2020

Lezárult a szavazás, Kalmár Zsolt lett augusztus hónap legjobb játékosa! A versenyben a Fortuna liga 11 játékosa vett részt. 

A szavazás során Kalmár Zsolt végzett az élen, aki 29 pontot kapott, mögötte a zsolnai Bichakhchyan végzett 16 ponttal, majd ismét két DAC játékos következett. A 11 jelölt között a DAC csapatából hat játékos, Eric Davis, Kalmár Zsolt, Cesar Blackman, Marco Divković, Martin Jedlička és Eric Ramirez került a jelöltek közé. Rajtuk kívül Ján Minárik, Vahan Bichakhchyan, Dawid Kurminowski (Zsolna), Dávid Strelec (Slovan) és Tomáš Ďubek (Aranyosmarót) várta a szavazatokat.

A végső győztes pontszámai három tényezőből tevődnek össze: a zsúri pontjai, a szurkolók pontjai és a szurkolók szavazatai. Legutóbb 2019-ben Martin Jedlička lett április hónap legjobb játékosa.

A zsűriben hat egykori labdarúgó szavazott, a hat személy közül hárman Kalmár Zsoltot helyezték az első helyre. A szurkolóknál is Kalmár végzett az élen, összesen 1701 szavazatot kapott, őt Marko Divkovic követte 425 szavazattal.

A Hónap játékosa szavazásának végeredménye: 
Kalmár Zsolt 29 pont
Vahan Bichakhchyan 16 pont
Blackman, Divković 13 pont
Dávid Strelec 10 pont

A végeredmény ITT megtekinthető.