Kalmár Zsolt: Életem legfontosabb mérkőzése lesz Izland ellen!

By
Updated: november 8, 2020

Nem született gólt a DAC-Garamszentkereszt mérkőzésen, a sárga-kékek második alkalommal döntetleneztek az idényben. A mérkőzést a csapatkapitány, Kalmár Zsolt értékelte.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy új edzővel állnak fel. Igazi szlovák focit láthattak a nézők, ugyanis sok párharc volt, hosszú labdákkal. Mind a két oldalon megvoltak a helyzetek, sajnos nem tudtuk belőni őket. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, ugyanis a Slovan nyert és ugyanannyi pontunk van. Megyünk tovább, mindent megteszünk, hogy a következő fordulóban elhozzuk a három pontot.” – értékelte a találkozót Kalmár Zsolt, aki szerint nem szabad figyelembe venni, hogy három játékos a koronavírus miatt hiányzott a csapatból.+

„Nem szabad erre fogni, hogy három ember kiesett, vagy a pálya minőségére. Bajnokok akarunk lenni, komoly céljaink vannak. Azok kaptak lehetőséget, akik kevesebbet játszottak, majd az edző értékeli őket. Sok tehetséges fiatal játékosunk van, lehetőséghez jutottak, mindent megpróbáltak. Nem szabad arra fogni, hogy nincs néhány játékos, ilyen meccseket meg kell nyernünk. Rossz vagy jó játékkal, de meg kell nyerni legalább 1:0-ra. Tudtam, hogy lesz lehetőség a második félidőben, de sokszor beleértek az utolsó passzba, vagy odaértek. Kemény csapat volt, de ha nyerünk, tudtuk volna növelni az előnyünket. De ilyen a foci, vannak meglepetések.”

November 12-én Izland ellen harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt a magyar válogatott, a mérkőzés közelségét már Kalmár Zsolt is érzi.

„Igen, már erre fogok koncentrálni, életem legfontosabb mérkőzése lesz. Egy jó csapat ellen játszunk, ki szeretnénk jutni. Hazai pályán mindent el kell követnünk, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy kijutottunk és együtt tudjunk örülni a szurkolókkal.“ – fejezte ki véleményét a pótselejtezővel kapcsolatban a DAC középpályása, aki már tanulmányozta az izlandiak játékoskeretét is.

„Láttam a keretüket, meg is lepődtem, hogy sok olyan játékosuk van, akik top bajnokságban játszanak. Megmutattuk, hogy a top bajnokságban szereplők ellen is tudunk komoly teljesítményt nyújtani. Egyáltalán nem erre fogunk koncentrálni, hanem a saját játékunkra. Rossi mester mindenre fel fog készíteni bennünket. A pályán már csak nekünk kell eldönteni, hogy hogyan tovább.”