Kalmár Zsolt: A legfontosabb, hogy nyertünk!

By
Updated: február 28, 2021

Első tavaszi győzelmét ünnepelhette a DAC a Nagymihály ellen, a sárga-kékek 2:1 arányban múlták felül ellenfelüket. A csapatkapitányi karszalagot ismét Kalmár Zsolt viselte, aki értékelte a találkozót. 

A dunaszerdahelyiek két döntetlen után tudtak ismét győzelmet ünnepelni. „Elégedett vagyok. Végig uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet kidolgoztunk. Hogy most 2:1-re vagy 5:1-re nyerünk, az mindegy, a legfontosabb, hogy nyertünk. Tapadunk a Slovanra, amely szintén nyeri a mérkőzéseit. Vannak céljaink, el akarjuk őket érni.” – értékelte a találkozót Kalmár Zsolt, aki szerint még nem a Slovan elleni rangadóra figyeltek. „Erre a mérkőzésre koncentráltunk. Vasárnap regeneráció, hétfőn kezdjük a következő hetet. Maximálisan készülünk a Slovanra, mert döntő mérkőzés lesz számunkra, úgyhogy nyerni megyünk. Mindenkinek oda kell tennie magát és akkor nem lesz gond.”

 

A DAC találatait ezúttal nem a hagyományos gólszerzők szerezték, Kalmár Zsolt ezúttal nem talált a nagymihályiak hálójába. „Volt lövésem, de nem volt olyan nagy lehetőségem. Nehéz volt ellenük játszani, hiszen 6-3-1-et védekeztek, törték a focit. Járattuk a labdát, kerestük a réseket. Aki focizik, az tudja, hogy ilyen csapat ellen mindig nehéz játszani. Sok olyan mérkőzésünk volt, amikor ilyen csapatok ellen nem tudtunk nyerni. Ebből tudunk meríteni, hogy ilyen mérkőzésen kompaktak voltunk és győzni tudtunk.”

A DAC középpályása izomsérülés miatt hiányzott korábban, de már teljesen egészséges. „Igen, szerencsére teljesen rendbejött a sérülésem. Sokat dolgoztam vele, hogy újra a pályán tudjak lenni. A csapat is jól játszott, a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk.”

A koronavírus miatt nem lehetnek szurkolók a lelátókon, de a játékosok érzik a csapat támogatottságát. „Örülünk, hogy minden téren mellettünk állnak, ezt érezzük is. Remélem, nemsokára vissza tudnak térni a stadionba. Sokkal hajósabb mérkőzések lennének a szurkolókkal. Remélem, a helyzet csillapodni fog és újra együtt tudunk örülni a pályán.”