Kalmár Zsolt: A csapat nagyon sokat tett a szezonban, történelmet írtunk, rekordot döntöttünk!

By
Updated: december 16, 2020

Elégedetten vonulhat a téli szünetre a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, aki remek félévet tudhat maga mögött. A sárga-kékek ráadásul győzelemmel búcsúztatták az évet, mivel két góllal múlták felül Szenice együttesét. 

Hogy értékelnéd a Szenice elleni győzelmet? 

Nagyon nehéz meccset játszottunk. A foci az érdekes, ugyanis az elmúlt négy meccsen most játszottunk a leggyengébben, nem alakítottunk ki annyi helyzetet és mégis nyert a csapat. De az a legfontosabb, hogy az utolsó meccsen három pontot hoztunk. Ez kellett a bajnokságban, és mindenkinek a lelkének. Nem volt könnyű két hét, nem jöttek az eredmények, de nyertünk. A legfontosabb, hogy mindenki odatette magát és elhoztuk a három pontot. Fontos volt, hogy győzelemmel zártuk az évet. A csapat egész évben nagyon jól dolgozott, tette a dolgát. Az elmúlt két hét során nagyon sok pontot hullajtottunk el, ezért futunk az első helyért. Végig kell csinálnunk egy jó téli felkészülést, és visszajönnek a sérültek. Akik visszajönnek, motiváltak lesznek és úgy vágjanak neki a félévnek, hogy az első helyen végezzünk.

Divković passza után csak az üres kapuba kellett bepasszolni a labdát. Könnyű gól volt? 

Igen, a csapattársam mondhatja is, hogy megkaptam a karácsonyi ajándékomat. De köszönöm Nikonak, hogy lepasszolta, ő is be tudta volna rúgni. De ez csapatmunka volt, mert nyertünk. Örülök, hogy 11 gólos vagyok a bajnokságban, remélem, a következő félszezonban ugyanennyit tudok nyerni.

Hogy értékelnéd a csapat őszi idényét? 

November közepéig minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mindenki rólunk beszélt, arról, milyen jól játszik a csapat. Volt egy kis hullámvölgy, de aki focizott, és tudja, hogy milyen időszak ez, az megérti a csapatot. Mindent megtettünk, még akkor is, ha kikapott a csapat. A Szenice elleni mérkőzés fontos volt, meg kellett nyernünk, mindegy, hogy milyen játékkal. Úgy gondolom, a csapat nagyon sokat tett a szezonban, történelmet írtunk, rekordot döntöttünk. A zsinórban megnyert mérkőzéseket nem szabad elfelejteni. Mindig vannak negatív érzések, ha kikaptunk, de fontos, hogy higgyünk magunkban és tovább csináljuk azt a filozófiát, amit Bernd Storck hozott a klubba. Nagyon sok helyen járt, tudja, mit kell csinálni és sikeres a csapat. A legfontosabb, hogy a következő idényben ne hullajtsunk el pontokat. Erre mentálisan is fel kell készülnünk, ugyanis a csapat talán mentálisan elfáradt. Jöttek a sérülések, fogytak a játékosok, de összességében a csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ami hiba volt, ki kell küszöbölnünk és meglátjuk, a szezon végén hol fogunk állni.

Mi történt a csapattal az ősz végére? Elfáradt mentálisan? 

Nem volt könnyű helyzet, ugyanis van 14-15 játékosunk. A bajnokságban csak nálunk van, hogy 9-10 játékosunk van a válogatottban és amikor van két hét szünet, az a 10 játékos nem pihen, ugyanis a válogatottban folyamatosan játszik. Ez meg is látszott, mentálisan elfáradtunk a végére. De úgy gondolom, ha az egész csapat együtt lesz, lesz 20-25 játékosunk, tudunk rotálni és a szezon végén ez nem fog előfordulni. A csapat minden meccsen a legtöbbet futja, taktikusabban kell csinálnunk, hogy ne veszítsük el ezt a kontrollt.

A DAC harcban van a bajnoki címért, vezeted a góllövő listát, a válogatottal kijutottál az Európa-bajnokságra. Ez volt pályafutásod legjobb féléve? 

Teljes mértékben. Úgy gondolom, mindent megtettem, hogy július elején olyan formába lendüljek, amit elvárok magamtól. Ennyivel nem elégszem meg, ugyanis szerintem tudok még jobb teljesítményt is nyújtani. Ezt a formát szeretném a továbbiakban is tovább vinni.