Kalmár volt a nyerőember, legyőzte Szenyicét a DAC

By
Updated: marec 2, 2019

Megtörte rossz sorozatát a DAC, a dunaszerdahelyi gárda Szenyice csapatát múlta felül 1:0 arányban. A találkozó egyetlen gólját az utolsó percben Kalmár Zsolt szerezte. 

Nehezen lendült játékba a DAC, az első negyedóra során többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A 16. percben Kalmár beadása után Šatka vette le a labdát a kapu előtt, de lövését a védők blokkolni tudták. Két perccel később Davis bedását Divković küldhette volna az üres kapuba de Krč remekül lépett közbe. A 21. percben Koštrna kapott remek indítást két védő között, de lövése mellé szállt. Hiába jöttek a DAC helyzetek, mégis a Szenyice állt közel a vezető találathoz. A 26. percben Dangubić kapott remek indítást a védők mögé, egyedül törhetett kapura, még a kifutó Jedlička mellett is elment, lövését az üres kapu előtt Kone állította meg. A másik oldalon Herc próbálkozott lövéssel, de Taborda védeni tudott. Az utolsó percben Jedličkának is akadt dolga, Ramirez indult meg a jobb oldalon, lövésébe Šatka vetődött bele, így a helyzet nem okozott gondot a DAC kapusa számára.

Fordulás után veszélyesen kezdett a DAC, 25 méterről elvégzett szabadrúgár során Tretiakov lövését Taborda védte. Az 58. percben Kalmár passza után Divković kerülhetett volna helyzetbe a kapu előtt, de Deretti csúszva mentett. Egy perccel később Kalmár távoli lövéssel próbálkozott, sikertelenül. A 68. percben Deretti egyedül törhetett kapura, de gyenge lövése Jedlička számára nem okozott problémát. A 78. percben Ronan szöglete után Šatka öt méterről az üres kapu fölé lőtt. Az utolsó percekben Taiwo a szenyicei kapussal ütközött, ami miatt az orvosoknak kellet pályára futni, de szerencsére nem történt súlyos eset. Már a hosszabbítás utolsó perceiben Davis indult meg a bal oldalon, beadására Kalmár tökéletesen érkezett és fejjel a hálóba talált – 1:0. Ezzel megtörte rossz sorozatát a DAC, első tavaszi győzelmét szerezték a sárga-kékek.

FC DAC 1904 – FK Szenyice 1:0 (0:0)

Gólszerző: 90+ Kalmár
Sárga lapok: 45. Kalmár – 61. El Moudane, 61. Tešija, 82. Ramirez
Játékvezető: Horváth – Somoláni, Tomčík – 7.395 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kone, Davis – Herc, Huk, Kalmár – Tretiakov (59. Taiwo), Divković (74. Ronan), K. Vida (86. Čmelík)
FK Szenyice: Taborda – Kučera (81. Zezinho), Dias, Kay, Krč – Tešija, El Moudane, Klapan – Castaneda (60. Azankpo), Ramirez, Dangubić (46. Dereti)