Kalmár, Vida: Önbizalommal utazunk Görögországba!

By
Updated: júl 29, 2019

Gólzáporos győzelmet aratott a DAC a Garamszentkereszt ellen a Fortuna liga 2. fordulójában. A sárga-kékek góljai közül Vida Kristopher kétszer, Kalmár Zsolt egyszer volt eredményes. A két játékos értékelte a győztes találkozót.

„Úgy gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, erre számítottunk, hogy beállnak hat-hét emberrel hátul és abból kontráznak. Szerencsére az elején betaláltunk, így egy kicsit könnyebb volt a meccs, jobban kinyíltak. A legfontosabb a győzelem, ugyanis jól kezdtük a szezont. Készülünk a csütörtöki visszavágóra.“ – értékelt Kalmár Zsolt, aki három góllal a csapat legjobb góllövője a bajnokságban. „Jó érzés, de remélem, ezt a formát tartani tudom. A legfontosabb, hogy nyerjen a csapat. Komoly célokat tűztünk ki magunk elé. Remélem, ezt a formát tudjuk tartani és csütörtökön ugyanilyen játékkal tudunk előrukkolni. Jó állapotban, jó erőnlétben vagyunk, ugyanis nagyon sokat fektettünk a regenerációba a meccsek után.“ – zárta Kalmár.

Vida Kristopher is beindult a gólgyártással, az Atromitos után a Garamszentkereszt ellen is eredményes volt. „Örülök, hogy így sikerült, lehetett volna több gól is, legyünk maximalisták. De úgy gondolom, egy jó kis eredményt sikerült összehozni. Megnyomtuk a második félidőt. az első félidőben is fölényben voltunk, a vége felé talán kiengedtünk és volt pár helyzetük. Összességben kordában tartottuk a mérkőzést. Megvoltak a helyzeteink, több gólt is rúghattunk volna. De ne legyünk elégtelenek, ez az 5:1 szép eredmény.“ – értékelt Vida Kristopher. A csapat a gólzáporos mérkőzés után nagy önbizalommal utazik Görögországba. „Sok kilométer van a lábakban. A bajnoki mérkőzést ki kell pihennünk a következő két napban és szerdán rákészülni az Európa ligára. Nyilván önbizalmat ad nekünk, hogy egy ilyen jó eredménnyel tudunk neki menni a csütörtöknek. Úgy megyünk oda, hogy megmutattuk, tudunk gólt rúgni. Csütörtökön is szeretnénk 2-3 gólt rúgni, hogy biztos legyen a továbbjutás.“