Kalmár és Ramirez góljával győzött a DAC az Aranyosmarót ellen

By
Updated: marec 13, 2021

Győzelemmel kezdte a rájátszást a DAC, amely az 1. fordulóban Aranyosmarót csapatát verte 2:0 arányban. A mérkőzés góljait Kalmár és Ramirez szerezték. 

Nem hozott izgalmakat az első félidő. Az első lehetőség a 15. percben érkezett, de Müller fejese fölé szállt. A 20. percben Ďubek szöglete után Pintér küldte egyből a kapu fölé a labdát. Az első félóra események nélkül zajlott. Többnyire a két tizenhatos között zajlott a játék, mindkét oldalon több hibával. A 32. percben Kovaľ  25 méterről leadott lövése szállt fölé. A 40. percben jött az első komolyabb helyzet, Ramirez lövését Chovan kiütötte. A másik oldalon Menich próbálta ki Jedlička figyelmét.

A játék képe a második félidőben sem változott. Az 58. percben Ramirez áll közel a gólszerzéshez, egy beadás után az ötösről fölé fejelt. A 62. percben Čonka eresztett meg egy lövést a tizenhatosról, de pontatlan volt. A 70. percben Blackman passza után Divković lövése szállt mellé. A 72. percben vezetést szerzett a DAC. Egy remek labdajáratás után Kalmár Zsolt 23 méterről eresztett meg egy lövést, a labda pedig a hálóban kötött ki – 1:0. A DAC csapatkapitánya számára ez volt a 13. gól a bajnokságban. A 89. percben növelte előnyét a DAC, Davis beadását Ramirez fejelte a hálóba – 2:0. Az eredmény már nem változott, a DAC győzelemmel kezdte a rájátszást.

FC DAC – FC ViOn Aranyosmarót 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Kalmár (74.), Ramirez (89.)
Sárga lapok: 71. Christie-Davies – 68. Čonka
FC DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Balić, Christie-Davis, Schäfer, Divković (78. Andzouana)- Ramirez, Kalmár (88. Nebyla)
ViOn: Chovan – Moško, Menich, Pintér – Čögley, Tóth (58. Grozdanovski), Duga, Čonka – Hrnčár, Ďubek (86. Švec), Kovaľ (70. Kyziridis).