Kalmár duplájával győzött Aranyosmaróton a DAC!

By
Updated: júl 21, 2019

Vesztes félidő után fordított a DAC, Kalmár duplájával győztek a sárga-kékek az Aranyosmarót otthonában.

A 4. percben komoly lehetőség adódott a DAC előtt, Ramirez passzáról Vida Kristopher maradt le. A 20. percben egy gyors kontra végén ismét Vida Kristopher került helyzetbe, egyedül törhetett kapura, de mellé lőtt. Egy perccel később megszerezték a vezetést a hazaiak. Ďubek szögletét Asanovic megcsúsztatta, az érkező Duga pedig a hálóba felejt – 1:0. A 30. percben egy jobb oldali passz után Tkáč próbált kapura lőni, labdája nem sokkal szállt mellé. A 34. percben Tkáč ugratta ki Kovaľt, aki a tizenhatos vonaláról a felső lécet találta telibe. A 37. percben egyenlíthetett volna a DAC, Vida Máté 25 méterről próbálkozott, lövése a kapufa bal sarkán csattant.

Fordulás után aktívan kezdett a hazai csapat, több veszélyes támadást is indítottak. Az 56. percben egy szöglet után Asanovic ballábas lövése kevéssel szállt mellé, egy perccel később Tkáč lövését Jedličk a védte. Az 59. percben egy kontratámadás végén Duga távoli lövését a DAC kapusa épp hogy szögletre mentette. Két perccel később Ďubek jobboldali beadását Kovaľ fejelte kapura, Jedlička nagy bravúrral hárított. A 66. percben Kovaľ adott be egy félig magas labdát, Ďubek csúszva érkezett és a labdát a DAC kapusába rúgta. A 69. percben egyenlített a DAC, Koštrna jobboldali beadását Kalmár fejelte a hálóba – 1:1. A találat után felélénkült a DAC, sorra vezette a támadásokat a ViOn kapujára. Ennek meg is lett az eredménye, a 89. percben Kťužliak passza után Kalmár másodszor is bevette Pinroch kapuját – 1:2.
A végére már az eredmény nem változott, győzelemmel kezdte az új idényt a DAC.

ViOn Aranyosmarót-FC DAC 1:2 (1:0)
Gólszerzők: Duga (21.) ill. Kalmár (69., 89.)
Sárga lapok: Grozdanovski (11.), Válovčan (44.), Pintér (62.) – Blackman (6.), Ramírez (62.)
Aranyosmarót: Pindroch – Brašeň, Asanović, Pintér, Čögley – Kovaľ (78. Orávik), Duga, Grozdanovski, Válovčan – Ďubekb(72. Junior), Tkáč (58. Richtárech).
FC DAC: Jedlička – Davis, Beskorovajnyj (64. Veselovský), Kružliak, Koštrna – Vida M. – Vida K. (46. Divković), Kalmár, Ronan, Blackman– Ramírez.