Kalmár betalált, az újonc otthonában is győzött a DAC

By
Updated: október 26, 2019

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a DAC, a sárga-kékek Kalmár és Kružliak góljával győzött az újonc Garamszentkereszt otthonában a Fortuna liga 13. fordulójában.

A 3. percben Tesák beadásával veszélyeztetett, a 9. percben Zachara próbálkozott lövéssel. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, de a kapura nem voltak veszélyesek. A 17. percben Pellegrini beadását Zachara fejelte kapura. Fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 42. percben Šimčák beadását Ramirez próbálta kapura küldeni, lövését szögletre mentették. Az első félidőben remekül védekezett Radványi Miklós legénysége, a DAC nehezen tudott helyzetbe kerülni.

Fordulás után az 51. percben Pellegríni beadását Nosko fejelte nem sokkal mellé. A másik oldalon az 57. percben Ronan szöglete után Beskorovainyi próbálkozott fejjel. A 61. percben vezetést szerzett a DAC, Kalmár és Ramirez kényszerítője után a magyar középpályás a kapu elé került és nem hibázott – 1:0. A gól megfogta a hazai együttest, ezután már nem nagyon került Jedlička kapuja közelébe. A 85. percben Ronan végzett el szögletrúgást, a beadásra Kružliak érkezett és fejjel beállította a mérkőzés végeredményét. A DAC sorozatban negyedik győzelmét aratta.

Garamszentkereszt-FC DAC 0:2 (0:0)
Gólszerzők: Kalmár (61.), Kružliak (85.)
Garamszentkereszt: Jenčo – Tesák, Nosko, Bartoš, Župa – Dzurík, Pellegríni – Blahút, Klec (68. Mazáň), Abrahám (84. Mészáros) – Zachara
DAC: Jedlička – Blackman (84. Divković), Kružliak, Beskorovainyi, Šimčák (46. Davis) – M. Vida, Oravec – Fábry (46. Kalmár), Ronan, K. Vida – Ramirez