Interjú: Látványos koreóval készül az YBS Fanklub az Európa Ligára

By
Updated: jún 25, 2019

Július 11-én a Cracovia Krakkó érkezik Dunaszerdahelyre, a DAC csapata az Európa liga 1. selejtezőkörében a lengyel csapat ellen lép pályára. A találkozóra a sárga-kékek szurkolói is készülnek, a részletekről Domonkos Roland, az YBS Fanklub elnöke nyilatkozott. 

„Ha a többi lehetséges ellenfelet vesszük, a sorsolás során a legjobb csapatot kaptuk. Az utazás szempontjából is előnyös, és egy nálunk nem sokkal erősebb csapatról van szó.“ – kezdte az ellenfél értékelését Domonkos Roland. „Ha továbbjutnánk, a görög Atromitosz könnyebb ellenfél lehet. Néztem az lengyel csapat játékoskeretét, ha nem jönne ki jól a lépés, mégsem akkora szégyen ellenük kiesni, mintha egy azeri, grúz vagy más keleti csapat ellen búcsúznánk. Mindenképp jó ellenfél az első fordulóra.“

A szurkolók a hazai és az idegenbeli mérkőzésre is lázasan készülnek, látványos szurkolás várható mindkét találkozón és már a lengyel csapat szurkolótáborával is felvették a kapcsolatot. „A hazai meccsre koreográfiával készülünk, a közelgő gyűlésen véglegesítjük a kinézetét, de az egész stadiont lefedő koreót szeretnénk létrehozni. A hazai meccs előtt gyülekezünk a szokott helyen, talán a lengyel szurkolókkal is leülünk. A sorsolás után a Cracovia szurkolói megkerestek bennünket, azóta kommunikálunk. Érdeklődtek a stadion és a jegyek iránt, de már az elején elmondták, hogy a 700 belépő kevés lehet, de amit kaptak, ahhoz képest még egyszer annyit el tudtak volna adni. Az idegenbeli mérkőzésre egynapos túrát szervezünk, korai indulással, de az első meccstől függően lesz pontosítva. Mivel Krakkóban a főtértől a stadion csak 15 perc séta, ott mindenképp közös vonulást szerveznénk. Idegenben a vonulás során és a mérkőzés alatt egyenpólókat fogunk viselni. Olyan pólót terveztünk, amelyen a magyar és a DAC színek lesznek, mellettük a Dunaszerdahely felirat is látható lesz. Szeretnénk, ha az összetartás nemcsak a meccsek előtti dalban és szavakban nyilvánulna meg, hanem egyforma pólókkal – épp ezekre a meccsekre kialakított új mezzel – szeretnénk az egységet nyilvánvalóvá tenni. Más focicsapatok szurkolótáborainál is gyakori az egyforma megjelenés, az erő és az elkötelezettség szimbóluma. Jó volna, ha már nálunk is egyértelműen nyilvánvalóvá válna. Mindenképp a továbbjutással lennénk elégedettek, de függ attól is, hogy milyen csapatunk lesz a mérkőzésre.“ – zárta a mérkőzés előkészületeit az YBS Fanklub elnöke.

Az idegenbeli mérkőzésre szóló Facebook esemény ITT megtalálható