Interjú: Könnyen fogadta el a DAC ajánlatát Connor Ronan

By
Updated: apríl 8, 2019

Egyre jobb teljesítményt nyújt a DAC fiatal ír középpályása, Connor Ronan, aki hét mérkőzésen lépett pályára a dunaszerdahelyi csapatban, az utolsó három fordulóban pedig kezdőként kapott lehetőséget. Szombaton a Zsolna ellen megszerezte első találatát sárga-kék mezben, ráadásul ez volt az első gólja a profi futballban. A 21 éves középpályást góljáról és dunaszerdahelyi vendégjátékáról kérdeztük. 

Hogy láttad a Zsolna elleni találkozót?

Nagyon örülök. Az elsődleges célt teljesítettük, három pontot szereztünk, főleg egy nagy mérkőzésen a második helyért. Ott akarunk lenni, a második helyen. Fontos győzelem volt és örülök, hogy az én gólommal nyertünk. De ahogy mondtam, a legfontosabb a három pont.

Mit jelent számodra a gólod?

Ez volt az első gólom a profi futballban. Örülök, hogy ezzel nyertünk, ugyanis ha betalálok, de nem győzünk, az nem ugyan az. Boldog vagyok, hogy az én találatommal szereztünk három pontot.

Hogy érzed magad a csapatban?  

A csapattársak, a szakmai stáb és a szurkolók is sokat segítettek a beilleszkedésben, ez nagyban segített, hogy otthon érezzem magam és a saját játékomat játsszam. Úgy érzem, megfelelően beilleszkedtem, és már a kezdőcsapatban játszom. Remélem, teljesítményemmel továbbra is a csapatban maradok.

Az első hónapok után már a kezdőcsapatba kerültél.

Ahogy mondtam, a csapattársak és szurkolók is nagyon szívesen fogadtak. Ez segített, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam a pályán. Úgy érzem, az elmúlt hetekben jól ment a játék, jó teljesítményt nyújtottam, ezúttal pedig ez góllal párosult.

A középpályán érzed a legjobban magad?

Nem a pozíció a lényeg ahol játszom, hanem a játékstílus, amit képviselünk. Én pedig bárhol tudok játszani, ahova az edző betesz. Szeretem a földön járatni a labdát, rövid passzokkal, ez fekszik nekem és a csapatnak is.

Mik a céljaid az idény további részében?

Először is a csapat célja, hogy megszerezzük a második helyet. Egyénileg pedig célom, hogy segítsek a csapatnak, a legjobb teljesítményt nyújtsam, gólokkal és gólpasszokkal járuljak hozzá a sikerhez.

Mik voltak az első gondolataid, amikor a DAC megkeresett?  

Utána kellett néznem a csapatnak, megnéztem néhány videót Youtube-on, informálódtam a futballról, az edzőről, hogy milyen játékstílust preferál. Kiderült, hogy én is és az edző is egyforma játékstílust kedvelünk. Könnyű döntés volt elfogadni a DAC ajánlatát.

Esetleg Christián Hercnél érdeklődtél a csapatról?

Igen. Christian januárban a Wolverhamptonban volt, részt vett néhány edzésen, és amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, beszélgettem vele. Csak jó dolgokat mondott a klubról. Ez is segített a döntésemben és most itt vagyok.

Hogy érzed magad a városban?

Az emberek nagyon barátságosak, közel vagyunk a nagyvárosokhoz, Budapest, Bécs, Győr. Nagyon élvezem az ittlétet, remélem, még sok helyszínt meglátogathatok a környéken, mielőtt távozom.