Interjú: Hat hét múlva térhet vissza Kalmár Zsolt

By
Updated: august 21, 2019

Hat hetes pihenőre kényszerült a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, aki már egy operáción is átesett. A magyar középpályás hiányát a DAC és a magyar válogatott is megérzi, főleg a közelgő Szlovákia elleni selejtezőmérkőzés lesz fontos. A 24 éves játékossal a Šport napilap készített rövid interjút. 

Mi történt pontosan? Miért volt szükség az operációra?

Már nyolc vagy kilenc hónapja fájdalmat éreztem a bal térdemben, ennek ellenére összeszorított fogakkal játszottam. Az utolsó hetekben már a fájdalom kibírhatatlan volt, ezért döntöttem az operáció mellett. Az orvosok azt mondták, erős gyulladás van a térdszalagjaimban, amely nagy fájdalmakat okoz.

Hogy fog zajlani a rehabilitáció?

Váltakozva Győrben és Dunaszerdahelyen fogok készülni, a klub szakembereivel.

Mikor térhetsz vissza az edzésekbe?

Az operáció után tíz nappal kezdhetem a rehabilitációt. Először lassan, majd fokozatosan növelhetem a terhelést. Hat hét múlva már fitt leszek.

A sérülésed rosszkor jött, ugyanis jól ment a játék és a góllövésben is jeleskedtél.

Igen, jól ment minden, jól éreztem magam, viszont sajnálatosak voltak a fájdalmak, de az ember nem válogat. A helyzet odáig fajult, hogy operációval kellett megoldani. Remélem, a felépülés után hasonlóan jó formám lesz, mint az idény elején.

Láttad a Nagymihály elleni döntetlent?

Igen, a lelátón voltam. Nagy kár, hogy nem győztünk, sokkal több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, jobbak voltunk a Nagymihálynál.

Nem sajnálod, hogy nem léphetsz pályára a Szlovákia elleni selejtezőmérkőzésen?

Dehogynem, nagyon sajnálom! De a sérülések a futballhoz tartoznak, és ezt el kell fogadnom. Az operáció után beszéltem Marco Rossi szövetségi kapitánnyal. Továbbra is számít rám, akár már az októberi mérkőzésekre is visszatérhetek, de legkésőbb novemberben.

A mérkőzés iránt Budapesten hatalmas volt az érdeklődés, hamar elfogytak a jegyek. Kulcsfontosságú találkozó lesz Magyarország számára?

Úgy gondolom, ez a mérkőzés meghatározó lesz mindkét csapat számára. Győzni akarunk, de a szlovákok is. Hazai pályán játszunk, ami előnyt jelenthet. A válogatott megmutatta, hogy erős ellenfeleket is le tud győzni, és úgy gondolom, Szlovákia egy nagyon erős csapattal rendelkezik.

Milyen mérkőzésre számítasz?

Kiegyenlített, taktikus mérkőzést várok mindkét részről. A mérkőzésre minden szurkoló örül, ez ünnep lesz. Remélem, jó hangulatban fog zajlani a mérkőzés és egy góllal többet szerzünk, mint a szlovákok.

Fotó: FC DAC