Interjú: Az edzőcseréről és a játékosmozgásról nyilatkozott a DAC sportigazgatója

By
Updated: január 10, 2020

Megkezdte a téli felkészülést a DAC, a sárga-kékek az új vezetőedző, Hélder Cristovao irányításával vágtak neki a munkának. Az edzőváltásról, a lehetséges játékos cseréről Jan Van Daele, a klub sportigazgatója nyilatkozott. 

Milyen megfontolásból történt az edzőváltás? 

Decemberben kiértékeltük a helyzetet, és az volt az érzésünk, hogy az edző nem akarja velünk folytatni a következő idényben. Szintén a tulajdonos is elmondta az értékelőjében, hogy számunkra nagyon fontos a felkészülés a következő idényre. Jelenleg a bajnokságban és a kupában is remek helyzetben vagyunk, hogy elérjük a célunkat. Júniusban nagyon nehéz, ha edzőt akarunk cserélni, kevés az idő, ha az új edző akar dolgozni a csapattal. Ezért döntöttünk úgy, hogy már most új edzővel folytatjuk. Öt hetünk van a felkészülésre és két edzőtábor, Máltán és Törökországban. Úgy gondoljuk, ez volt a legjobb döntés a klub számára.

Nem volt rizikós döntés, a sikerek után leváltani az edzőt? 

A futballban nem lehet egyik napról a másikra élni. Nem 2-3 mérkőzés után értékeltünk, hanem egy egész periódus alapján. Most éreztük úgy, hogy változtatnunk kell és meg kell tennünk a következő lépést, ami a fiatalok fejlesztése és megközelíteni az első helyet.

Milyen célok lesznek tavasszal? 

A célunk, hogy fejlesszük a csapatot. Az U19-es csapat játékosai is velünk edzenek, továbbá az edzőjük is az első csapattal van, ugyanis nagyon jó őszt produkáltak. Továbbá körülnézünk a játékospiacon, hogy olyan játékosokkal erősítsünk, akik beleillenek a csapatunkba, hogy bővebb keretünk legyen.

Hány játékost terveznek igazolni?

 2-3 játékossal erősítenénk. Kell egy középhátvéd, ugyanis jelenleg Beskorovainyi és Kružliak csak két opció. Oravec jelenleg az átigazolásával kapcsolatban egy másik klubbal tárgyal. Oravec érdekes volt, ugyanis védőként és középpályásként is játszhatott. Egy hasonló játékost keresünk. Szintén szeretnénk középpályást igazolni. Ronannal is tárgyalunk, de van egy kisebb sérülése, ezért van még Angliában. A játékos is szeretne hozzánk jönni. A középpályán is kell erősítenünk. Koštrna időt kért, hogy megoldja a jövőjét. Több játékos távozása nem várható. Célunk, hogy egyben tartsuk a csapatot és sikeresek legyünk nyáron az Európa liga selejtezőjében.

Fotó: FC DAC