Interjú: A Wolverhamptontól érkezik a DAC első igazolása

By
Updated: január 14, 2019

Korosztályos magyar válogatott a DAC első téli igazolása, a 18 éves Csóka Dániel az angol Wolverhampton csapatától érkezik Dunaszerdahelyre, 18 hónapos kölcsönjátékra. A bal lábas középhátvédet, aki az U19-es magyar válogatott tagja, az első edzés előtt kérdeztük. 

Hogy jött a dunaszerdahelyi lehetőség? 

A Wolverhampton játékosa vagyok, másfél év kölcsönjátékra jöttem. Kint kaptam egy új szerződést és végül elengedtek erre a 18 hónapra. A DAC látott már az U19-es válogatottal, amikor Eb selejtezőt játszottunk. Után vették fel a kapcsolatot a Wolverhamptonnal, hogy leigazolnának, és meghívtak, nézzek körül pár napra. Novemberben voltam is itt 4-5 napot, minden nagyon tetszett. Szerencsére a klubnak én is megtetszettem.

Korábban ismerted a DAC magyar játékosait?

Személyesen nem, de Kalmár Zsolt, Vida Máté és Kristopher nevét ismertem. Az itt eltöltött 4-5 nap során közelebbről is megismertem őket. Már akkor mindenben sokat segítettek.

Mit szólsz a körülményekhez?

Nagyon tetszik, körbevezettek az akadémia létesítményében. Ez még modernebb, mint kint és újabb is. Az öltözők, a termek, minden remek. Minden adott,egy jó felkészüléshez és egy jó tavaszhoz.

Milyen tapasztalatokat szereztél Angliában?

16 voltam, amikor kikerültem, nagy fába vágtam a fejszémet. Az elején nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Az első pár hónapban be kellett illeszkednem, új nyelv, új emberek. A kint eltöltött időszak sok mindent adott, sokat fejlődtem az elmúlt két évben. Fel is nőttem, mindent egyedül kellett csinálnom.

Milyen célokkal érkezel Dunaszerdahelyre?

Szeretnék sokat fejlődni, még csak 18 éves vagyok, előttem a jövő. Utána esetleg visszamenni Angliába és ott is bizonyítani. Kíváncsian várom ezt a 18 hónapot. Új csapatba, új közegbe kerültem, be kell illeszkednem. Könnyebb lesz, mint Angliában, ugyanis itt van 3 magyar srác, így könnyebb lesz.