Íme a DAC újrahasznosított műanyagból készült új meze

By
Updated: november 9, 2021

Elkészült a DAC új, egyedálló meze, amelyet kizárólag százszázalékosan újrahasznosított műanyagból készült. Az új mezet a felnőtt csapaton kívül az Akadémia összes korosztályos csapata viselni fogja – közölte a klub honlapja. 

PET palackokból készült mezek

A többek között a DAC 1904 mezeit is gyártó Macron cég a közelmúltban kifejlesztette ún. Eco Fabrics anyagát, melyet újrahasznosított műanyagból állítanak elő. Ezt az anyagot használják fel a sárga-kékek legújabb mezéhez is, mely így 100%-ban reciklált poliészterből készül. Egy mez 13 db. fél literes PET palack újrahasznosításával kerül legyártásra, vagyis a teljes, 30 fős „A“ csapat felszerelése összesen 390 újrahasznosított műanyag palackból készül el. A reciklált PET palackokból történő gyártás során ráadásul jóval kevesebb energia is kerül felhasználásra, mint a szűz poliészter esetében.

A legkisebbektől egészen a nagycsapatig

Az új mez bemutatása nem csupán a környezettudatosság miatt számít korszakalkotó pillanatnak. A klub történelme során ugyanis először fordul elő, hogy a felnőtt csapattal együtt vált új mezre az összesen 13 csapatot magába foglaló, teljes MOL Akadémia. Így hamarosan a legfiatalabb, U8-as csapattól a női együtteseken át egészen a nagycsapat valamennyi játékosáig egy új és egységes szerelésben léphetnek pályára, mérkőzésről mérkőzésre.

A MOL Arénában mutatkozik be éles meccsen az új szerelés

A DAC 1904 nagycsapatának játékosain láthatjuk először akcióban az új, fenntartható anyagokból készült mezeket. Ráadásul nem is kell sokáig várni a pillanatra, hiszen már a soron következő hazai mérkőzésen, november 20-án a Szenice ellen felavatják az új szerelést.

A DAC új meze már a klub webshopján is elérhető!

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370