Hyballa Pačindáról: Egy játékos sem ér többet, mint ez a fantasztikus klub

By
Updated: október 6, 2018

A DAC-Aranyosmarót mérkőzés után Peter Hyballa vezetőedző újságírói kérdésre válaszolt az Erik Pačindát érintő kérdésre. 

A DAC 29 éves támadója egy hétre kikerült a felnőtt csapat keretéből, a jövőjéről pedig a következő héten döntenek. Peter Hyballa egy kis részletet is elárult az egész esetről.

„Ezzel a témával kapcsolatban egész héten nem nyilatkoztam, de fontosnak tartom, hogy elsősorban felvázoljam a munkánkat, illetve amit Németországból is hoztam. Ma 2018 van és a csapatban 22-25 játékos. Az a célunk, hogy egy csapatot, kollektívát alakítsunk ki. Vannak fegyelmezett játékosaink, mint például Vida Máté, de szintén vannak olyanok is, akik vizsgáztatnak, tesztelnek bennünket. Erre a generációra érvényes, hogy problémája van, ha a kispadon kell ülnie. Sokat dolgozunk velük, beszélgetünk és egyénileg is készülünk. Egy dolgot viszont ki kell emelnünk: Ez egy fantasztikus klub az értékeivel és senki sem ér itt többet, mint a klub. Ha ilyen történik, ezt le kell állítani. Nem azért vagyunk itt, hogy lőni tanítsuk a játékosokat, hanem hogy átvigyünk bizonyos értékeket. Ha valaki azt hiszi, hogy többet ér, mint a klub, azt le kell állítani. A jövő héten beszélni fogok Világi Oszkár tulajdonossal és Jan Van Daele sportigazgatóval a játékos jövőjéről.“