Hyballa: Nem értünk fel a Minszk szintjére

By
Updated: august 3, 2018

4:1-es vereséget szenvedett a DAC a fehérorosz Dinamo Minszk otthonában. Peter Hyballa vezetőedző szerint ez a szint már magasabban van a csapat számára.

„Gratulálok a Dinamónak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Láthattuk, a mérkőzés szintje számunkra túl magasnak bizonyult. Három gól kellett volna ahhoz, hogy továbblépjünk. A második félidőre taktikát váltottunk, átálltunk a 4-4-2-es hadrendre. Tudtuk, hogy támadnunk kell, de túl sok labdát elveszítettünk. A védőink is feljebb jöttek, nem jött be viszont a rizikó, amit bevállaltunk. A második félidőben két gyors gólt kaptunk, habár nem tudom, hogy a büntető jogos volt-e. Ezután a Dinamo lelassította a játékot, de az utolsó húsz percben már jól játszottunk. A jövőre nézve ez egy jó tapasztalat a fiatal játékosok számára. Nem értünk fel arra a szintre, melyet az ellenfél felállított számunkra.“ – nyilatkozta Peter Hyballa a DAC honlapjának.

A 18. percben lépett pályára a hátvéd Ľubomír Šatka, aki szerint a bekapott gól után már mindent a támadásra tettek fel.
„Az elejétől kezdve nehéz volt számomra, mert nem vagyok hozzászokva, hogy a kispadról szálljak játékba. Amikor pályára léptem, egy rám irányuló szabálytalanság után azonnal gólt kaptunk, amikor a játékvezető tovább engedte a játékot. Tudtuk, hogy három gólt kell szereznünk, a maximális rizikót is vállaltuk. Nem maradt más számunkra, nyomultunk előre. 2:0 után már nehéz volt a mérkőzéssel bármit is csinálni.“