Hyballa: Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre, összeszedettek voltunk!

By
Updated: október 5, 2019

Öt és fél év után győzött ismét Nagyszombatban a DAC, a sárga-kékek Fábry és Vida Kristopher góljaival szerezték meg a három pontot. Peter Hyballa elégedetten értékelhette a győztes találkozót. 

„Már a bemelegítéskor változtatnunk kellett az eredeti terveinken, mert Koštrna nem tudta vállalni a játékot egy kisebb bokasérülés miatt. Nem súlyos a sérülése, holnaptól ott lesz Pavel Hapal keretében, akivel személyesen egyeztettem telefonon. A meccsre nagyon jól felkészültünk, és jól is kezdtünk, gyors gólt szereztünk. Összeszedettek voltunk, jól cserélgettük a rövid és a hosszú passzokat. 20 perc után viszont feljött a Nagyszombat, elsősorban a széleken voltak veszélyesek. Nem tudtuk előttük lezárni a területeket. Sok volt a pontrúgás, az apró szabálytalanság. A pozíciós játékunk nem olyan volt, mint kellett volna, a hazaiak nem engedtek kibontakozni bennünket.

„Divkovićot azonban meg kell dicsérnem, aki a második gólunk előtt remek mozdulattal tette tovább a labdát. A Trencsén ellen jobbak voltunk, mégis kikaptunk. Ma viszont ez fordítva történt, de elismerésem a Spartaknak. Két hét múlva Aranyosmarót ellen lépünk pályára, remélem, akkor már Kalmár és Koštrna is rendelkezésemre állhat, mert nagyon rövid a kispadunk. Nem vagyunk a Slovan, akinek 20 egyforma kaliberű játékosa is van. Kalmár már elkezdte az edzéseket, de két nap után ismét fájdalmat érzett. A válogatott szünetben 13 játékosunk lesz távol, emiatt a megbeszélt edzőmeccset is kénytelenek voltunk visszamondani.” – értékelte a találkozót a DAC vezetőedzője.