Hyballa: Nagyon fontos győzelmet arattunk

By
Updated: marec 2, 2019

Kalmár utolsó percben szerzett góljával győzött a DAC a Szenyice ellen, a mérkőzés lefújása után Peter Hyballa fontos sikerről beszélt. 

Peter Hyballa (DAC): 

Ezen a héten nyomás volt a csapaton, de nem a klub, nem a szurkolók, hanem az újságírók felől, ugyanis az elmúlt mérkőzéseken elvesztettük azt a játékstílust, amelyet 2018-ban produkáltunk. Ami a mérkőzést illeti, a Szenyice lezárta a középpályát, ezért a széleken játszottunk többet. Az ellenfelünk erre várt, és kontratámadásokat vezetett. Ha az első félidőben 1:0-ra a Szenyice vezet, senki sem szólhatott volna. A félidőben azt mondtuk, jobban kell játszanunk a széleken, mert a középpálya telített. Ez egy nyitott mérkőzés volt, az ellenfelünk jól játszott. A találkozó vége a MOL Aréna tavalyi évét idézte, hangulattal, nyomással. Az utolsó 20 percre középcsatár posztra küldtük fel Kalmár Zsoltot, mert tudtuk, jól fejel. Jött is Davis beadása, Kalmár pedig döntött. Ez egy nagyon fontos győzelem számunkra, éreztük a játékosokon, hogy növelni kell az önbizalmukat.“

Ricardo Chéu (Szenyice): 

Nehéz elfogadni ezt az eredmény, de a futball tele van emóciókkal. Kontrolláltuk a mérkőzést, még ha többször is volt a DAC-nál a labda. Jó mérkőzést játszottunk, respektáljuk az ellenfelet, jó csapattal rendelkezik. A találkozó során volt 4-5 helyzetünk, de nem sikerült gólra váltani. A végén jött a gól, amely eldöntötte a mérkőzést. Úgy gondolom, ez a csapat megérdemli, hogy a ligában maradjon. Gratulálok a DAC-nak a győzelemhez.