Hyballa: Győzelmi úton vagyunk, nagyon örülünk a továbbjutásnak!

By
Updated: október 30, 2019

Büntetőkkel ejtette ki a címvédő Nagyszombat csapatát a DAC, ezzel bejutott a Slovnaft Cup legjobb nyolc csapata közé. A lefújás után a két vezetőedző értékelt. 

Peter Hyballa (DAC): 

Az első félidőben gondjaink voltak a helyzetek kialakításával, az ellenfél magasan letámadott bennünket, nem tudtunk középen kibontakozni. A második probléma az volt, hogy nem működtek az üres területekre való befutások. A második félidőben taktikát változzunk, próbáltunk kockáztatni a passzoknál. Voltak lehetőségeink, de a labda nem akart a hálóba kerülni. Filozofálhatnánk arról, hogy a büntetőknél fontos a szerencse. Ebben az időszakban győzelmi úton vagyunk, nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk.

Ricardo Chéu (Nagyszombat):

Nagyon jó mérkőzést láttunk, a 70. percig erővel is bírtuk. Kevesebb időnk maradt a regenerációra, ugyanis 48 órával a zsolnai bajnoki után játszottunk. Az első félidőben két nagy helyzetünk volt, de rosszul oldottuk meg a helyzeteket. A második félidőben a DAC jobb volt, nyomás alatt voltunk. Többet koncentráltunk az ellentámadásokra, az egyik ilyen lehetőségnél a hazai kapus piros lapot kapott. Nem gondolom, hogy a büntetők a szerencséről szólnak, a DAC több gólt rúgott. Mindkét csapat jól játszott, egyik sem érdemelte meg, hogy a kupa jelenlegi szakaszán kiessen.