Hyballa: „Az első perctől kezdve mi domináltunk!“

By
Updated: apríl 13, 2019

Elsöprő, ötgólos győzelmet aratott a DAC a Szered ellen Nyitrán, a sárga-kékek esélyt sem adtak ellenfelüknek a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában.

A mérkőzést beárnyékolta a panamai Cesar Blackman családjában történt tragédia, de a játékosok magabiztos teljesítménnyel gyűjtötték be a három pontot.
„Érdekes hét áll mögöttünk. A Zsolna elleni győzelmet követően két nap edzettünk, majd jött a szomorú hír Panamából, hogy Blackman édesapját meggyilkolták. A történtek mindannyiunkat mélyen megdöbbentették. Ami a taktikánkat illeti: az első perctől mi domináltunk. Rögtön az első lehetőségből gólt szereztünk, Divković második találata pedig igazolja, mire jó a letámadás. Kalmár tizenegyesét is szép passz előzte meg. A szünetben elmondtam, próbáljunk meg újabb gólokat szerezni, de ezt ne arrogánsan tegyük, mert az arrogancia ránk nem jellemző. Az 5:0 szép eredmény, ennek ellenére nem ez volt a legjobb teljesítményünk a szezonban. Inkább domináns meccsnek mondanám. Első alkalommal fordult elő, hogy az első tizenöt percben már két góllal vezettünk, majd emberelőnyben játszottunk. Čmelík is betalált a születésnapján, és ez volt az első, hogy végigjátszotta a 90 percet. Védekezésben még kicsit lomha, de igyekszik, és látni rajta, hogy fejlődik.” – nyilatkozta Peter Hyballa vezetőedző a klub honlapjának.