Hyballa: A második félidei változások segítettek

By
Updated: november 30, 2019

Egy gólos győzelmet aratott a DAC a Nyitra ellen a Fortuna liga 17. fordulójában. A találkozót a két vezetőedző értékelte, rádásul Peter Hyballa az elmúlt napok történéseit is kommentálta. 

Peter Hyballa (DAC):

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a Nyitra a védelemre fog koncentrálni. Az első félidő az ellenfélé volt. Nehéz félidő volt, főleg az elmúlt heti nagymihályi vereség után. A második félidő játékban jobb volt, több változást hajtottunk végre a csapatban, ez segített, több helyzetünk is volt. Egy krízis helyzeten is átestünk a kihagyott büntető után. Amit ki kell emelnem, hogy a DAC történetének legfiatalabb csapata szerepelt ma. Gratulálok a játékosoknak, ahogy lejátszották ezt a mérkőzést.

Ami Koštrnát illeti, voltak problémák az öltözőben, ami már a pályára is kihatott, ezért a klubvezetés úgy döntött, két mérkőzésre mellőzi a játékost. Szintén ki kell térnem két esetre. Azt hallottam, hogy a nagymihályi balesetünk nem történt meg, ami nem igaz. Kružliak ott sérült meg, az én segítőm is majdnem kifordult az üléséből, csak a jó reflexnek köszönhetően nem. A másik dolog, hogy azt hallottam, a játékosok nem kapják meg időben a fizetésüket. Ez szintén nem igaz.

Gergely Geri (Nyitra):

Gratulálok a hazaiaknak, megmutatták, hogy a minőségük. Tudtuk, hogy figyelnünk kell a védelemre. Voltak helyzeteink is, amiket nem rúgtunk be, a hazaiak nyomása ezután növekedett. Az első töréspontot átvészeltük, a büntetőt, de az ellenfél egy másik helyzetből büntetett. A játékosok érezhetően idegesek voltak, nem gyakran játszanak ennyi néző előtt. Gratulálok a csapatomnak, mindent megtettek a jó eredmény érdekében. Ma ez a pontszerzéshez nem volt elég.