Hosszabbításban győzte le a Jablonec csapatát a DAC, irány a 3. forduló!

By
Updated: september 17, 2020

Nyolc gólos mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le a DAC a Jablonec együttesét az Európa liga 2. selejtezőkörében. A sárga-kékek ezzel a harmadik köbe jutottak, és az osztrák Linz ellen mérkőznek. 

Óvatosan kezdett a két csapat, de azonnal vezetést szerzett a DAC. Divković kapott egy fantasztikus indítást Davistől a bal oldalon, a kifutó kapus felett átemelve talált a hálóba – 1:0. A 17. percben Ladra tört be jobbról a tizenhatosba, passzát Schranz egyből kapura küldte, de Jedlička bravúrral védett. A 23. percben Kalmár végzett el szabadrúgást 23 méterről, lövésével a felső kapufát találta el. A 26. percben Zelený lövése megpattant az egyik játékoson, irányt változtatott és Jedlička mellett a hálóban kötött ki – 1:1. Egy perccel később Ladra lövése szállt nem sokkal mellé.

Fordulás után küzdelmes futball zajlott a pályán, a cseh csapat a DAC minden hibáját kihasználta. Az 57. percben Považanec indította hosszú labdával Ladrát, aki a kifutó Jedlička felett átívelte a labdát, az érkező Schranz pedig az üres kapuba passzolt – 1:2. Nem tartott sokáig a cseh előny, a 64. percben Ramirez remekül ugratta ki Divkovićot, aki a kifutó kapus mellett a hálóba talált – 2:2. A 72. percben viszont ismét vezetést szerzett a Jablonec, egy lövésnél a labda Križliak kezét találta el, a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Schranz értékesített – 2:3. A 81. percben hatalmas lehetőség adódott a DAC előtt, Davis baloldali beadását Kružliak lőtte egyből kapura, de a labda centikkel mellé szállt. A 83. percben újabb hatalmas helyzet maradt ki a DAC oldalán, Divkovic a jobb kapufát találta el. A 85. percben egyenlít a DAC, az újonc Nicolaescu egy kipattanót értékesített – 3:3. A 88. percben Blackman jobboldali beadása után Ramirez a kapufát találta telibe.

A rendes játékidő 3:3-as döntetlennel ért véget, így következhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás. A DAC kezdett jobban, érezhető volt a sárga-kékek fizikai fölénye, aminek gól lett a vége. A 96. percben egy gyors ellentámadás végén Nicolaescu került a kapu elé és nem hibázott – 4:3! A gól után remekül tartotta a labdát a DAC, nem engedte helyzethez jutni ellenfelét. A 106. percben Divkovic iramodott mg a jobb oldalon, lövését a kapus mentette szögletre. A 115. percben Schäfer szerzett labdát, indította Davist, aki a tizenhatosba beérve jobbal kilőtte a bal felső sarkot – 5:3!

A DAC már a végére nem engedte helyzethez jutni az ellenfelét, ezzel fantasztikus győzelmet aratott. Ráadásul átírta a klubtörténelmet, ugyanis korábban még sosem jutott ez az Európa liga 3. selejtezőkörébe, ahol az osztrák Linz vár Bernd Storck legénységére.

FC DAC – FK Jablonec 5:3 (1:1)

Gólszerző: Divković (6., 64.), Nicolaescu (85., 96.), Davis (115.) ill. Zelený (26.), Schranz (57., 71.)

Sárga lapok: Fábry (62.) – Podaný (67.)

DAC: Jedlička Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (78. Nicolaescu), Schäfer, Balić (105. Bednár) – Kalmár (120. Njie) – Ramirez, Divković (113. Beskorovainyi)

Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný  Ladra, Hübschman, Považanec, Zelený (110. Pleštil) – Schranz, Čvančara (79. Doležal)