Hivatalos: Hélder Cristóvao a DAC új vezetőedzője

By
Updated: január 6, 2020

Bejelentette új vezetőedzőjét a DAC, a sárga-kékek csapatát a továbbiakban Hélder Cristovao irányítja.

„Nagyon boldog vagyok ezért a lehetőségért. A DAC egy nagyon ambiciózus klub, amely elképesztő infrastruktúrával rendelkezik. Új stadion, új akadémia, fantasztikus és nagyszámú szurkolótábor, akik imádják a csapatot – örülök, hogy mindennek a részese lehetek. Szeretnék néhány új dolgot vinni a klub életébe, új szervezettséget, amivel segíthetek előbbre lépni. Az egyik legfontosabb feladatom a fiatalok fejlesztése lesz, és már nagyon várom a közös munkát” – nyilatkozta a klub honlapjának Hélder Cristovao,aki két és fél éves szerződést kötött a dunaszerdahelyi alakulattal.

Hélder Cristóvao középhátvédként a Benfica, a Deportivo La Coruna, a Newcastle United és a Paris Saint-Germain együttesét erősítette. A portugál válogatottban 35 alkalommal szerepelt és három gólt szerzett. Részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon, ahol végigjátszotta csapata mind a négy mérkőzését. Edzőként Portugáliában és Szaúd-Arábiában dolgozott.

Mint ismert, január 3-án menesztette Peter Hyballát a DAC, a német tréner Marco Rossi után másfél évig vezette a dunaszerdahelyi gárdát.