Hivatalos: Eric Ramirez a Dynamo Kyjev csapatához igazol

By
Updated: júl 23, 2021

Hivatalossá vált Eric Ramirez távozása, a DAC támadója az ukrán bajnok Dynamo Kyjev csapatában folytatja pályafutását – közölte a DAC honlapja.

„A DAC és a Dinamo Kijev megegyezett Eric Ramirez klubváltásában, így futballistánk az ukrán bajnokhoz távozik. A huszonkét esztendős venezuelai válogatott támadó ötéves szerződést írt alá a Kupagyőztesek Európa-kupájának 1975-ös és 1986-os kiírásának győztesével, a 16-szoros ukrán és 13-szoros szovjet bajnokcsapattal.“ – közölte honlapján a DAC.

Korábban ukrán sajtóhírek közölték, hogy Ramirez átigazolása meghiúsulhat, végül sikerült nyélbe ütni az üzletet.

A Dynamo Kyjev együttese a tavalyi idényben megtörte a Sachtar Donyeck négy éven át tartó uralmát és bajnoki címet ünnepelhetett. Eric Ramirez 2019 nyarán a cseh Karviná együttesétől igazolt a DAC csapatához. A 22 éves támadó 67 mérkőzésen lépett pályára a DAC mezében, ezeken 28 gólt és 11 gólpasszt szerzett.

„Amikor két éve leigazoltuk Ramit a Karvinától, egy olyan futballistára tettünk szert, aki azonnali hatással lehet a csapatra, ám ugyanakkor megvan benne a fejlődés lehetősége is. Egy nehéz dunaszerdahelyi bemutatkozó év után, az idei szezonban már felnőtt a magas elvárásokhoz. Büszkék vagyunk, amiért labdarúgónk egy nagy klubhoz igazol, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel majd. Szeretnék köszönetet mondani az edzői stábnak és a klub minden dolgozójának a fáradhatatlan támogatásért, amellyel nagyban hozzájárultak Rami fejlődéséhez technika és a személyisége tekintetében is a DAC-nál eltöltött időszakában. Nagyra értékeljük az átigazolást a koronavírus-járvány tekintetében, amely komoly terhet ró a klub költségvetésére” – részletezte az átigazolást a klub honlapján Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.