Hiába Kalmár vezető gólja, nem tudott győzni Szakolcán a DAC

By
Updated: september 10, 2022

Hiába vezetett, nem tudott győzni Szakolcán a DAC, a Fortuna liga 10. fordulójában. A sárga-kékek Kalmár góljával szereztek vezetést, de a hazaiak az utolsó percben egyenlíteni tudtak. 

Jól alakult a mérkőzés a DAC számára, viszont kevés helyzetet dolgozott ki. Az első félidő talán lenagyobb helyzetét hagyta ki Krstović, aki a 15. percben a tizenhatos vonalán fordulatból a kapufát találta el. Többet birtokolta a labdát a DAC, de gólhelyzetik nem tudott eljutni. A 29. percben Krstović kiugratása után Fazlagić lövése az oldalhálót találta el.

 

Fordulás után is aktívabb volt a DAC, de a hazaiak is veszélyeztettek. Az 54. percben Yao két játékos között indította Vlaskot, akinek lövése a kapufát érintette. A 70. percben Haša beadása után Čögley fejelt kapura, de Petráš bravúrral védett. A 74, percben Veselovský helyett Kalmár Zsolt lépett pályára, aki számára ez volt a 100. bajnoki mérkőzés a DAC mezében. A 83. percben Andzouana beadása után Krstović fejelte le a labdát a tizenhatosban, a labdát Kalmár Zsolt küldte a hálóba – 0:1. Az előnyt ezúttal sem sikerült megtartani, ugyanis a 90. percben Yao egyéni akciója után Baumgartner elé passzolt, aki a kapu előtt nem hibázott – 1:1.

MFK Szakolca – FC DAC 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Baumgartner (90.) ill. Kalmár (83.)
Sárga lapok: Hollý, Potoma – Pinto, Fazlagić, Andzouana
Szakolca: Junas – Čögley (89. Václav), Blažek, Podhorín, Černek (89. Hurtado) – Nagy (K), Hollý (69. Potoma) – Fábry (69. Baumgartner), Vlasko, Yao – Haša (84. Šebesta)
DAC: Petráš – Pinto, Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana – Veselovský (74. Kalmár), Fazlagić, Káčer – Blackman (K) (74. Szánthó), Krstović (90+1 Nicolaescu), Ramadan (61. Gavrić)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370