Hiába a mezőnyfölény, döntetlenezett a Szereddel a DAC

By
Updated: november 2, 2019

Megszakadt a DAC győzelmi sorozata, a sárga-kékek gól nélküli döntetlent játszottak a Szered együttesével a Fortuna liga 14. fordulójában.

Az első lövési kísérlet az 5. percben érkezett, amikor Kalmár ijesztett rá Iliev kapusa de a lövést a hálóőr védeni tudta. A 9. percben hatalmas lehetőséget puskázott el a DAC, Blackman jobboldali beadását Ramirez az ötösről vágta fölé. A következő lehetőségre az 28. percig kellett várni, amikor Ronan 15 méterről a bal kapufát találta el. Egy perccel később Pankaričan szerzett labdát, Iván közelről lőtt kapura, de Jedlička bravúrral hárított, majd a kipattanót Metalski próbálta a hálóba fejelni. Az első félidő kevés helyzetet hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék.

Helyzettel kezdte a második félidőt a DAC, a 49. percben Davis szabadrúgását Ramirez fejelte nem sokkal mellé. Az 58. percben Vida kRistopher próbálkozott lövéssel, de a jobb kapufát találta el. Nagy erőket mozgósított a DAC, folyamatosan veszélyben tartotta a szeredi kaput, de kimondott helyzetig nem jutott. A 74. percben Kalmár lövését Slaninka blokkolta, a 77. percben Fábry lövését Iliev bravúrral hárította. Két perccel később Ronan szöglete után a labda a hálóban kötött ki, de szabálytalanság miatt érvénytelen volt. A 81. percben Fábry szöglete után Beskorovainyi küldte a labdát két méterről fölé.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – ŠKF Szered 0:0

Sárga lapok: 40. M. Vida, 55. K. Vida – 63. Rorič, 90. Cleber
Játékvezető: Marhefka – Ferenc, Jekkel – 6.887 néző
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – M. Vida (46. Oravec) – Divković (81. Taiwo), Ronan, Kalmár, K. Vida (72. Fábry) – Ramirez
Szered: Iliev – Dabó, Djiby Ba, Hučko, Slaninka – Metalsi (63. Adekuoroye), Rorić – Morong (86. Špehar), Pankaričan, Iván (78. Cleber) – Louka