Hiába a gyors gól, kikapott a Rózsahegytől a DAC

By
Updated: máj 15, 2022

Hazai pályán kapott ki a Rózsahegy csapatától a DAC, a sárga-kékek 2:3 arányban maradtak alul a Fortuna liga rájátszásának 9. fordulójában. 

A tabella második és negyedik helyezettje csapott össze a mérkőzésen. Míg a DAC helyezése már biztos volt, a Rózsahegy számára az ezüstérem kiharcolása volt a fő cél.

Még el sem kezdődött a találkozó, máris vezetést szerzett a DAC. A 2. percben Blackman ment el a jobb oldalon, labdáját a védők kirúgták, de a kipattanó Dimun elé került, aki 10 méterről nem hibázott – 1:0. Nem tartott sokáig a hazai öröm, már a 6. percben egyenlített a vendégcsapat. Domonkos remekül indította a jobb oldalon Bobčekot, aki betört a tizenhatosba, a visszapasszolt labdát az érkező Regáli küldte a hálóba – 1:1. Az egyenlítés után továbbra is lendületben maradt a Rózsahegy, aminek meg lett az eredménye. A 20. percben egy szöglet utáni kavarodás során Mojžiš fejelt a kapuba – 1:2. A mérkőzés továbbra is remek tempóban zajlott, de a Rózsahegy volt a veszélyesebb. A 42. percben Sharani passzát Dimun küldte kapura, de Krajčírik remekül védett. Az első félidő hosszabbításában Regáli törhetett egyedül kapura, kicselezte Kružliakot is, de a kapu előtt fölé lőtt.

A második félidőt kettős cserével kezdte a DAC, Janeiro próbált javítani a csapat játékán, ami sikerült is. Az 55. percben Davis ment el a bal oldalon, visszaküldött labdáját Moumou küldte kapura, de Krajčírik a helyén volt. Egy perccel később Brunetti 35 méterről eresztett meg egy erős lövést, amit ismét a rózsahegyi kapus védett. Nagy nyomás alá helyezte az ellenfelet a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 76. percben újabb gólt szerzett a Rózsahegy. Fabiš tört be a tizenhatosba a jobb oldalon, lapos passzát Bobček háttal a kapunak sarokkal küldte a labdát a hálóba – 1:3. A 80. percben ismét közel állt a gólhoz a Rózsahegy, de a beadást Bobček fejelte mellé. A 84. percben szépített a DAC. Krstović balról éles szögből lőtt kapura, a labda már Krajčírik kezében volt, de kiesett és a hálóban kötött ki – 2:3.

FC DAC – MFK Rózsahegy 2:3 (1:2)
Gólszerzők: Dimun (2.), Krstović (84.) ill. Regáli (6.), Mojžiš (20.), Bobček (76.)