Hétgólos vereséggel búcsúzik a DAC az Európa ligától

By
Updated: september 24, 2020

Súlyos vereséget szenvedett a DAC a LASK Linz otthonában, a sárga-kékek 7:0 arányban maradtak alul az osztrák csapat ellen az Európa liga 3. selejtezőkörében. Ezzel a DAC búcsúzott a nemzetközi kupaszerepléstől. 

Nehezen indult a mérkőzés a DAC számára, a hazaiak magabiztosan támadták le a sárga-kékeket, ráadásul hamar vezetést is szereztek. A 6. percben Nichorlov beadásánál a hátvédsor egyedül hagyta Ragužt, aki Jedlička előtt nem hibázott – 1:0. A 16. percben kettőre növelte előnyét a Linz, Gruber jobboldali beadását Raguž jobbal a rövid sarokba lőtte – 2:0. Nehezen lendült játékba a DAC, a hazaiak a kétgólos előny ellenére is veszélyesen játszottak. A 22. percben Raguž fején volt a harmadik gól is, Michorl szöglete után centikkel fejelt a kapu mellé. A 28. percben jött a DAC első komolyabb helyzete, Divković lövését a kapus védte. A 36. percben cserére szánta el magát Bernd Storck, Fábry helyett Beskorovainyi állt játékba, ezzel a DAC átállt a három védős játékrendszerre.

Fordulás után azonnal góllal kezdett a Linz, a 47. percben egy szöglet után Filipovic fejjel vette be Jedlička kapuját – 3:0. Hogy ez ne legyen elég, a 48. percben Blackman az oldalvonal mellett szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott. Az 51. percben már 4:0 volt a Linz javára, Renner baloldali lövését Jedlička még kiütötte, majd a tizenhatosról Michorl a jobb felső sarokba küldte a labdát – 4:0. Két perccel később újabb gólt szerzett a Linz, egy remek támadás után Gruber távoli lövése a kapuban kötött ki – 5:0. Az 55. percben már hattal vezetett a Linz, Balić távoli lövése kötött ki Jedličk hálójában – 6:0. A 61. percben a bal kapufa is megrezgett, egy szöglet után Balić találta el a bal kapufát.  A DACAA nem tud helyzetbe kerülni. A 73. percben Michorl tört be a tizenhatosba, két védő között áttörve került a kapu elé, közeli lövését Jedlička bravúrral védte. A 77. percben Renner ment el a bal oldalon, beadását Sabitzer küldte a hálóba – 7:0. Egy perccel később ismét Renner adott be a bal oldalon, Reiter a kapufát találta el.

LASK Linz – FC DAC 7:0 (2:0)
Gólszerzők: Raguž (6., 16.), Filipovic (47.), Michorl (51.), Gruber (53.), Balic (55.), Sabitzer (77.)
Sárga lap: Kružliak (86.)
Piros lap: Blackman (48.)
LASK Linz: Schlager – Wiesinger, Trauner, Filipović (58. Ramsebner) – Ranftl, Holland, Michorl, Renner – Gruber (58. Reiter), Raguž, Balić (72. Sabitzer)
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (36. Beskorovainyi), Schäfer, Balić – Kalmár – Divković (60. Bednár), Ramirez (60. Nicolaeescu)

Fotó: The Other Bundesliga