Hélder vezetésével megkezedte a téli felkészülést a DAC

By
Updated: január 10, 2020

A Fortuna Liga csapatai közül utolsóként a DAC is megkezdte a téli felkészülést, a sárga-kékek két alkalommal is külföldre utaznak. 

A legnagyobb változás a csapat kispadján történt. Január elején a vezetőség megköszönte Peter Hyballa munkáját és helyére a portugál Hélder Cristovaot szerződtette. Az új vezetőedzővel új szakmai stáb is érkezett a csapathoz, főleg Portugáliából.

Az edzőcseréhez Jan Van Daele, a klub sportigazgatója is kifejtette véleményét. „Az ősz végén kiértékeltük a helyzetet és az volt az érzésünk, Peter Hyballa nem akar maradni. Ahogy azt a tulajdonos is elmondta a értékelőben, számunkra nagyon fontos az következő idényre való felkészülés. Most a bajnokságban és a kupában is jó pozícióban vagyunk, hogy elérjük célunkat. Van öt hetünk és két edzőtáborunk a felkészülésre. Úgy döntöttünk, hogy hajtjuk végre az edzőcserét, júniusban nehéz új trénert találni.“ – értékelte Van Daele, aki szerint nagy játékosmozgás nem várható. „Jelenleg egy középhátvédet keresünk, mivel Beskorovainyival és Kružliakkal két lehetőségünk van. Oravec jelenleg új csapatával tárgyal. Szintén keresünk középpályásokat, Ronannal is tárgyalunk, de jelenleg apróbb sérülése van, ezért nem jött a felkészülésre. Célunk, hogy a csapatot egyben tartsuk, hogy nyáron fel tudjunk készülni az Európa ligára. További távozások nem várhatók.“ – zárta a sportigazgató.

 

Hélder nem érkezett ismeretlen környezetbe, ugyanis korábban már járt Dunaszerdahelyen. „Az első benyomásaim kiválóak, a klubot már korábbról ismertem. 1,5-2 éve voltam itt egy megbeszélésen. Ismerem a klub céljait, elképzeléseit. Azóta még jobb klub lett, a lehetőségek is kiválóak. A csapat támadó futballt játszik, az előző tréner remek munkát végzett. Domináns csapat akarunk lenni, nem csak itthon, hanem idegenben is. Azért vagyunk itt, hogy a játékosok még jobbak legyenek. Korábban láttam a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzést, láttam a körülményeket, a szurkolókat, akik nagyon fontosak számunkra.“

Hazai környezetben tölti a felkészülés első két hetét a DAC, majd január utolsó hetén Máltára utazik, ahol a Tipsport Malta Cup döntőjében lép pályára. Február elején a hagyományos törökországi edzőtáborra kerül sor, a sárga-kékek egy hetet töltenek el Belekben. A felkészülési időszak során hét mérkőzést játszik a DAC, megmérkőzik a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő szerb Crvena Zvezda együttesével, a tavaszi idény előtti főpróbát pedig a szlovén NK Maribor gárdája ellen vívja.

A DAC kerete: 

Kapusok: Jedlička, Slančík, Šurima

Mezőnyjátékosok: Beskorovainyi, Kružliak, Šimčák, Piliar, Prášek, Bögi, Bednár, Fábry, Nagy, Veselovský, Čmelík, Taiwo, Divković, Sharani, K. Vida, Rymarenko, Doktorík, M. Švec, Bodateng, Javro

Hiányzók:
Kalmár, Vida M. – egyéni edzések sérülés miatt
Száraz, Malý, J. Švec – válogatott kötelezettségek
Davis, Blackman, Ramirez – szombaton kapcsolódnak az edzésekbe
Koštrna – hosszított szabadság
Oravec – engedély a tárgyalásra
Érkezők: Rymarenko (Somorja), Šurima, Piliar, Prášek, Bögi, Doktorík, Švec, Boateng, Javro (mind DAC Akadémia)
Távozók: Ronan (Wolverhampton, kölcsönjáték vége)